Всичко, навсякъде, наведнъж е изключително съвременен филм за нашето време.

...
Всичко, навсякъде, наведнъж е изключително съвременен филм за нашето време.
Коментари Харесай

Всичко, навсякъде, наведнъж - съвременният филм с много пластове

" Всичко, на всички места, едновременно " е извънредно актуален филм за нашето време. Той има толкоз доста пластове и равнища, че е всичко друго, само че не и лекомислен. Това сподели режисьорът Илина Перянова в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " .  

Във кино лентата има доста екзистенциални тематики и символика, означи тя. " Той споделя за доста вселени и за дребните избори, които всеки един от нас прави във всеки един миг и това, че тези избори могат да ни доведат до разнообразни пътеки в живота ни ", съобщи Перянова.  

Филмът по думите ѝ е притежател на постмодернизма, в който живеем през днешния ден, и е извънредно настоящ.  

Кинокритикът Благой Иванов счита, че филмът е надценен и го дефинира като " строго фамилна екзистенциална драма, опакована като жанров филм ". " Моят главен проблем с кино лентата е, че тази негова екстраваганца, в която е опакован, инфантилизира неговото обръщение. А посланието в действителност е много тривиално – просто да бъдем по-добри хора. Начинът, по който е поднесен, е олекотен, заради простата причина, че този абсурдизъм, в който филмът изпада, олекотява драматизма във всеки един миг ", разяснява той.  

Иванов разяснява, че постоянно сходни награди и церемонии са мощно политизирани. " Никога до момента обаче " Холивуд " не е бил толкоз политизиран на креативно равнище от вътрешната страна, т.е. самата ти цел да създадеш филми е да има избрани маркери, които би трябвало да бъдат покрити, което към този момент е проблем, тъй като в доста случаи компрометира креативната концепция ", уточни още кинокритикът.  

Журналистът Ива Дойчинова дефинира кино лентата като ослепителен, друг, новаторски. " Той ме накара по едно и също време да усещам и да мисля. Той е като струнната доктрина – ние постоянно на всички места сме едновременно на доста места. Можем да интерпретираме всяка една обстановка по доста способи, да бъдем доста герои, да вземем свръхрешения. Именно това в мисленето на кино лентата, в художествената му плът го прави най-яркия филм на тазгодишните " Оскари ", счита тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР