Всичко можеше да е толкова хубаво, поне от гледната точка

...
Всичко можеше да е толкова хубаво, поне от гледната точка
Коментари Харесай

Защо Тръмп отмени срещата с Ким?

Всичко можеше да е толкоз хубаво, най-малко от гледната точка на Доналд Тръмп. Той и Ким Чен Ун можеха на 12 юни да станат другари в Сингапур, а Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия. А Тръмп – да получи Нобеловата премия за мир.

Мечтата се пръсна - най-малко към този момент. С анулацията на срещата на върха от страна на Тръмп Съединени американски щати и режимът в Пхенян се връщат към връзките си на „ изчакване и нападки ". Очаква се нов кръг на обвинявания и дивата военна изразителност. Да, даже боен спор в Азия не наподобява неосъществим. Тръмп към този момент заплаши с принуждение след анулацията на срещата, в случай че Ким скоро не се откаже от своя нуклеарен боеприпас: „ Нашите военни са подготвени ".

След краткотрайното разпределяне на напрежението и същинска севернокорейска дипломатическа атака връзките сред Вашингтон и Пхенян бяха доста охладени в продължение на няколко дни. Преди всичко ставаше все по-ясно, че явно има изцяло разнообразни хрумвания за това какво в действителност би трябвало да се реализира в Сингапур, написа немският Der Spiegel.

Американците чакаха „ необратимата, доказуема и цялостна “ анулация на нуклеарната стратегия на Северна Корея. Въпреки това договарящите от Съединени американски щати не получават никакви сигнали от своите севернокорейски сътрудници през последните няколко дни, че Ким фактически би се съгласил на това. Hidden Field

В същото време е налице ясно доловимо изостряне на севернокорейската изразителност: американският вицепрезидент Майк Пенс е разказан като „ малоумен ", а заместник-министърът на външните работи на Северна Корея Чое Сон Хуи даже заплаши Вашингтон с " нуклеарна борба " в сряда, в случай че не се стигне до съглашение.

И по този начин - Тръмп стигна до точката на дърпане на спешната спирачка. Очевидно той не желае да попадне в обстановка, в която да се откаже от главното си искане по време на срещата на върха, а Ким да излезе от нея като огромния победител. Освен това евентуално той е осъзнал заплахата, че Ким може да го изпревари и самият той да анулира срещата, а след това Тръмп да наподобява още по-слаб. Така че той избира по-малкото зло – най-малко от негова позиция.

За Тръмп анулирането на срещата е по този начин или другояче сериозен удар. От дълго време насам доста специалисти по тематиката „ Северна Корея “ предупреждаваха, че Ким в никакъв случай няма да отговори бързо на условията на Съединени американски щати.

Те предложиха първо осъществяване на по-дълги договаряния с КНДР на дипломатическо ниво, може би в края на краищата и осъществяване на среща на върха, с цел да се реализира съглашение за решение. Тръмп обаче обърна поредицата – той отблъсна всички терзания и възнамеряваше да реализира бързи отстъпки от Ким посредством микс от сурови наказания и диви закани ( " Fire and Fury " ).

Спонтанно той одобри предлагането на Ким за срещата на високо ниво напролет. Очевидно Тръмп счита, като „ най-хубав медиатор на всички времена ", че може да позволи казуса със Северна Корея самичък. Сега е върнат към действителността - и сигурно е отчаян. Има редица аргументи, заради които други президенти на Съединени американски щати преди Тръмп не са съумели да се оправят с династията Ким в границите на малко време. Външната политика е по-сложна от покупко-продажби с недвижими парцели в Уест Палм Бийч.

Поведението на Северна Корея остава мъчно предсказуемо. След две визити от страна на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо в Пхенян в действителност можеше да се допусна, че Ким е подготвен да реализира съглашение.

От американска позиция може да е озадачаващо какво тъкмо е провокирало усилването на напрежението в Северна Корея през последните дни. Във Вашингтон се твърди, че повода може би е битка за власт в Северна Корея. Перспективата за преустановяване на нуклеарната стратегия може да не се е харесала на доста военни, считат американските разследващи служби. Ким евентуално се бои от боен прелом в свое неявяване по време на пътуването му до Сингапур. Ето за какво след първичната отвореност към Тръмп той подхваща по-тежкия курс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР