Всичко, което се прави със животните в Странджа, е правилно.

...
Всичко, което се прави със животните в Странджа, е правилно.
Коментари Харесай

Борисов непреклонен, няма да се оставя живо нито едно заразено животно


Всичко, което се прави със животните в Странджа, е вярно. Няма друга европейска и международна процедура. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание в Министерския съвет, съобщи БГНЕС.

Премиерът прикани да се подхващат всички вероятни ограничения да се спре болестта, тъй като всичко, което се прави в този момент е малко, а в случай че се допусне разпространяването на чумата, има сериозна заплаха да загине целият бранш и в продължение на 3 години да не можем да изнасяме нито сирене, нито кашкавал, нито масло. Според Борисов това ще изправи страната ни пред злополука.

„ Порожанов, заповядвам ти да видиш по какъв начин до 90-та година, в комунистическия режим, по какъв начин се работило в такива случаи. Армията затваря и загражда, и по същия метод. Аз виждам животни, това ти е като дете и разбирам хората, които страдат. Упрекът ми към БАБХ е, че би трябвало да деянията оптималната човещина, да обяснявате! Ако би трябвало денонощно. Ако допуснем болестта да мине оттатък планината, по-късно ще би трябвало да си избием всички овце и кози в страната, които са милион и триста хиляди. Има страни, в които горят всичко с напалм към границата на 10 км, с цел да прекратят болест. Направете всичко допустимо да се реши този въпрос ”, съобщи Борисов пред министрите.

И продължи: „ Изпуснем ли болестта да мине в други обитаеми места, тогава ще плачат всички. Компенсациите няма да бъдат в границите на милиони, а на стотици милиони. Помолете хората да не крият животните. 1 300 000 са овцете и козите и едно е да избием 4000 или даже 30 000. Премине или оттатък планината е злополука “, съобщи Борисов. Порожанов, който участва на съвещанието сподели, че това се прави както и, че се изплащат обезщетения. Това изявление провокира Борисов да го скастри и да разяснява, че са почнали да работят, откакто са основали казуса. „ Вземете всички ограничения за стерилизация ”, заръча той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР