Всичко, което се прави със животните в Странджа, е правилно.

...
Всичко, което се прави със животните в Странджа, е правилно.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не спрем ли чумата сега, загива целият сектор

Всичко, което се прави със животните в Странджа, е вярно. Няма друга европейска и международна процедура. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание в Министерския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Премиерът прикани да се подхващат всички вероятни ограничения да се спре болестта, тъй като всичко, което се прави в този момент е малко, а в случай че се допусне разпространяването на чумата, има сериозна заплаха да загине целият бранш и в продължение на 3 години да не можем да изнасяме нито сирене, нито кашкавал, нито масло. Според Борисов това ще изправи страната ни пред злополука.

„ Порожанов, заповядвам ти да видиш по какъв начин до 90-та година, в комунистическия режим, по какъв начин се работило в такива случаи. Армията затваря и загражда, и по същия метод. Аз виждам животни, това ти е като дете и разбирам хората, които страдат. Упрекът ми към БАБХ е, че би трябвало да деянията оптималната човещина, да обяснявате! Ако би трябвало денонощно. Ако допуснем болестта да мине оттатък планината, по-късно ще би трябвало да си избием всички овце и кози в страната, които са милион и триста хиляди. Има страни, в които горят всичко с напалм към границата на 10 км., с цел да прекратят болест. Направете всичко допустимо да се реши този въпрос ”, съобщи Борисов пред министрите и продължи:

„ Изпуснем ли болестта да мине в други обитаеми места, тогава ще плачат всички. Компенсациите няма да бъдат в границите на милиони, а на стотици милиони. Помолете хората да не крият животните. 1 300 000 са овцете и козите и едно е да избием 4000 или даже 30 000. Премине или оттатък планината е злополука “, съобщи Борисов.

Порожанов, който участва на съвещанието сподели, че това се прави както и, че се изплащат обезщетения. Това изявление провокира Борисов да го скастри и да разяснява, че са почнали да работят, откакто са основали казуса. „ Вземете всички ограничения за стерилизация ”, заръча той.

Военният министър Красимир Каракачанов употребява съвещанието, с цел да каже, че против България се води акция от подправени вести. Министърът посочи, че избрани медии от десетина дни популяризират лъжливата информация, че на български военни летища кацат самолети, които транспортират незаконни мигранти от Германия и Европа. Каракачанов изрично опроверга този слух.

„ Това е безусловно невероятно, заради обстоятелството, че без мое позволение това не може да се случи, все пак съм ревизирал случая - такова нещо няма. Направих инспекция през организацията за бежанците. Капацитетът на бежанските лагери е напълнен едвам на 11%. Нови хора не са постъпвали за разлика от 2016 година, когато потенциалът е бил цялостен до 103% “, разяснява Каракачанов.

Той прикани държавното управление да вземе отношение по въпроса и да алармира способените органи да проучат кой провежда сходна акция, защото това е наказуемо по Наказателния кодекс. „ Всява се ужас и се прави опит да се основава напрежение в обществото и това не може да остане ненаказано ”, съобщи военният министър.

„ Последната подправена вест е, че овцете и козите в Странджа се избиват, с цел да може там да се настаняват незаконни мигранти. Това не може да продължава, тъй като това е прям бойкот против политиката на държавното управление и сигурността на страната “, съобщи военният министър.

Премиерът посочи, че в последните 6 месеца сме работили само по Дъблинското съглашение и посочи, че Гранична полиция са заловили 26 души в два джипа на българо-сръбската граница. Борисов заяви, че граничарите са ги дебнали 10 дни – непрекъснато, и добави, че при преследването един от джиповете се е преобърнал. Няма потърпевши, посочи министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР