Всичко, което се прави със животните в Странджа, е правилно.

...
Всичко, което се прави със животните в Странджа, е правилно.
Коментари Харесай

Борисов упрекна БАБХ и заръча да се обяснява за животните ден и нощ

Всичко, което се прави със животните в Странджа, е вярно . Няма друга европейска и международна процедура. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание в Министерския съвет, съобщи БГНЕС. Упрекът ми към БАБХ е, че би трябвало да деянията оптималната човещина, да обяснявате! , безапелационен бе министър-председателят.
Премиерът прикани да се подхващат всички вероятни ограничения да се спре болестта, тъй като всичко, което се прави в този момент е малко, а в случай че се допусне разпространяването на чумата, има сериозна заплаха да загине целият бранш и в продължение на 3 години да не можем да изнасяме нито сирене, нито кашкавал, нито масло. Според Борисов това ще изправи страната ни пред злополука.
„ Порожанов, заповядвам ти да видиш по какъв начин до 90-та година, в комунистическия режим, по какъв начин се работило в такива случаи. Армията затваря и загражда, и по същия метод. Аз виждам животни, това ти е като дете и разбирам хората, които страдат. Упрекът ми към БАБХ е, че би трябвало да деянията оптималната човещина, да обяснявате! Ако би трябвало, денонощно . Ако допуснем болестта да мине оттатък планината, по-късно ще би трябвало да си избием всички овце и кози в страната, които са милион и триста хиляди. Има страни, в които горят всичко с напалм към границата на 10 км., с цел да прекратят болест. Направете всичко допустимо да се реши този въпрос”, съобщи Борисов пред министрите и продължи: „ Изпуснем ли болестта да мине в други обитаеми места, тогава ще плачат всички. Компенсациите няма да бъдат в границите на милиони, а на стотици милиони. Помолете хората да не крият животните. 1 300 000 са овцете и козите и едно е да избием 4000 или даже 30 000. Премине или оттатък планината, е злополука “, съобщи Борисов.
Порожанов, който участва на съвещанието сподели, че това се прави както и че се изплащат обезщетения. Това изявление провокира Борисов да го скастри и да разяснява, че са почнали да работят, откакто са основали казуса. „ Вземете всички ограничения за дезинфекция”, заръча министър-председателят.
Военният министър Красимир Каракачанов употребява съвещанието, с цел да каже, че против България се води акция от подправени вести . Министърът посочи, че избрани медии от десетина дни популяризират лъжливата информация, че на български военни летища кацат самолети, които транспортират незаконни мигранти от Германия и Европа. Каракачанов изрично опроверга този слух. „ Това е безусловно невероятно, заради обстоятелството, че без мое позволение това не може да се случи, все пак съм ревизирал случая - такова нещо няма. Направих инспекция през Агенцията за бежанците. Капацитетът на бежанските лагери е напълнен едвам на 11%. Нови хора не са постъпвали за разлика от 2016 година, когато потенциалът е бил цялостен до 103% “, разяснява Каракачанов.
Той прикани държавното управление да вземе отношение по въпроса и да алармира способените органи да проучат кой провежда сходна акция, защото това е наказуемо по Наказателния кодекс. „ Всява се ужас и се прави опит да се основава напрежение в обществото и това не може да остане ненаказано”, съобщи военният министър. „ Последната подправена вест е, че овцете и козите в Странджа се избиват, с цел да може там да се настаняват незаконни имигранти . Това не може да продължава, тъй като това е прям бойкот против политиката на държавното управление и сигурността на страната “, сподели Каракачанов.
Премиерът уточни, че в последните 6 месеца сме работили само по Дъблинското съглашение и посочи, че Гранична полиция са заловили 26 души в два джипа на българо-сръбската граница. Борисов заяви, че граничарите са ги дебнали 10 дни – непрекъснато, и добави, че при преследването един от джиповете се е преобърнал. Няма потърпевши, посочи министър председателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР