Всичко, което родителят предава на детето си, е в неговото

...
Всичко, което родителят предава на детето си, е в неговото
Коментари Харесай

Вижте кои заболявания се предават по наследство

Всичко, което родителят предава на детето си, е в неговото ДНК. В хода на болестта гените могат да бъдат повредени и наследствени. Учените знаят повече от 6000 болести, които минават по този метод, само че има и такива, които минават към идващото потомство с 50% възможност.

Има няколко форми на това заболяване и всички те се предават с друга възможност. Така че при човек с диабет вид 1 рискът да роди бебе със същото заболяване е 10%. При пациенти с диабет вид 2 рискът нараства до 80%. В генома на тези хора има редица промени и това е потвърдено от учените. Все още не е известно кои тъкмо гени предават заболяването, само че лекарите поучават всички, които имат хора с диабет в фамилията, постоянно да се подлагат на прегледи и да дават кръв за установяване на равнищата на глюкоза.

Наследствеността на болестта се дължи на увеличение на очните ябълки. В резултат на тази смяна изображението не се улавя в ретината, а пред нея. Най-често болестта се демонстрира при деца преди зрелост. Ако и двамата родители страдат от късогледство, тогава вероятността те да родят дете с такова заболяване е 50%. Ако единствено един страда от късогледство, рискът се понижава до 10%.

Това заболяване се демонстрира в патологията на кръвта, която трансформира нейната коагулация. По-често синдромът се следи единствено при мъжете, а дамите са носители и могат да го предадат на децата. Ако родителите нямат хемофилия, тогава вероятността да имат поколение с такова заболяване е на практика нулева. Ако най-малко един родител е болен, тогава рискът от раждане на дете със същата разновидност се усилва доста, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР