Всичко, което правим в този момент, се регистрира и записва.

...
Всичко, което правим в този момент, се регистрира и записва.
Коментари Харесай

Големият брат ви наблюдава непрекъснато: Ето как

Всичко, което вършим в този миг, се записва и записва. Следят ни компютърни стратегии и камери. Това доближи към този момент такова равнище, че и най-запаленият последовател на тайните теории не можеше да си показа преди няколко години.

Може би сте морално подготвени, всяко ваше деяние непрестанно да се следи. Но това е още по-лошо, в сравнение с си мислите. Тайните ви се продават, с цел да ви предложат реклами, които да подхождат на вашите ползи. Да не приказваме какъв брой доста политиците и управляващите също желаят да знаят какви са вашите разбирания и настройки.

По-долу посочваме някои от методите, посредством които " Големият брат " ни следи непрестанно.

Болници и аптеки продават информация от медицинските регистри

Наскоро Фейсбук изпрати чиновниците си в няколко лечебни заведения, с цел да ги убеди да продадат информация за техните пациенти.

Те желаеха да получат всички данни, в това число здравната история и информация за медикаментите, отпускани с рецепта, за потребностите на " проучвателен план ".

Официално информацията трябваше да е анонимна, защото лечебните заведения не могат да предават съответни данни с името на пациентите.

Въпреки това Фейсбук има метод да реши този проблем. Социалната мрежа разполага с задоволително данни за потребителите, с цел да сравнят анонимна информация с профила на съответния човек.

Този проект се провали, само че Фейсбук никога не е единствената компания, която желае да получи здравна информация.

Rite Aid и CVS също оповестиха, че продават информация, а General Electric и IBM признават, че го купуват.

Apple ревизира какъв брой пари имате в банковата сметка

През 2015 година Apple получи патент за стратегия, която е конфигурирана на iPhone.

Целта й да следи по какъв начин проверявате банковата си сметка и кредитната си карта и да продава информацията за салдото на рекламодателите.

Те не се пробваха да скрият обстоятелството, че го вършат. В патента е казано, че стоките и услугите се популяризират по целеви групи консуматори въз основа на данни от салдото.

Официално Apple съобщи, че няма проекти да употребява на тази стратегия.

Ръководителят на компанията Тим Кук в една дълга тирада сподели, че шпионажът на потребителите за облага е " нещо неприятно " и това не е това, което компанията му би желала прави.

Рекламодателите гледат лицето ви през камерите

Мнозина са забелязали, че камерата на преносимия компютър Марк Зукърбърг е запечатана.

Това провокира доста въпроси и терзания.

От Фейсбук нито един път не са признавали, че сме гледани посредством камерите, само че горният факт е дълбокосмислен.

Но други компании вършат тъкмо това. Emotional Analytics създаде стратегия, която употребява уеб камера, с цел да следи лицата на потребителите и да проучва тяхното реакции на рекламите.

Малко компании признават, че следят вашето лице без позволение, само че има учредения да имаме вяра, че тъкмо това се случва.

Наскоро Android актуализира разпоредбите за сигурност, с цел да предотврати приложения за потреблението на камера от мобилен телефон за записване на лицата на потребителите.

Лицензирани камери ви следят на всички места

Дори и да не употребявате електронни устройства, фирмите отново могат да ви наблюдават къде сте и какво вършиме.

Има доста компании, които употребяват лицензирани камери, с цел да събират данни за хората на всички места по света.

Цялата тази информация, дружно с информация за салдото на банковата ви сметка, историята на покупките и местожителството ви, могат да бъдат продадени на рекламодатели.

Застрахователните компании също нямат нищо срещу да закупят тази информация и да я употребяват за свои лични цели.

Супермаркетите ви наблюдават посредством Wi-Fi

Ако супермаркетът ви предлага безвъзмезден Wi-Fi, той не го вършат поради добротата си.

Търговецът го вършат единствено, с цел да следи всички ваши дейности в магазина. Когато се свързвате с Wi-Fi, супермаркетът следи къде отивате и какви артикули гледате, какво търсите в телефона и какво купувате.

Много супермаркети към този момент признават, че наблюдават придвижванията на своите клиенти.

Компаниите ви следват посредством технология за различаване на лица

Камерите, които виждате в магазините и на други сходни места, са нужни освен за попречване на обири и закононарушения.

Те наблюдават къде отивате и какво вършиме, по какъв начин се държат другите хора в магазините, от какво се интересувате. Събират тези данни и могат да ги продават.

Съвременните камери имат технология за различаване на лица, която е в положение да дефинира възрастта, националността и пола на клиентите.

Това е належащо освен за възстановяване успеваемостта на маркетинга и продажбите.

В Китай е построена мрежа от 170 милиона камери в цялата страна, която също употребява технологии за различаване на лица. С помощта на тази система беше допустимо да се хване нарушител в навалица от 60 000 души.

Фейсбук фиксира всичките ви телефонни позвънявания

Фейсбук изпадна в неприятна обстановка през март 2018 година за записването на всички телефонни позвънявания, които потребителите са създали от устройства с Android.

Фейсбук твърдеше, че не са прослушвали тези позвънявания. Но други компании се занимават с това.

Една такава компания, наречена Pudding Media, построи целия си бизнес модел по този метод. Тя откри услуга, сходна на Skype, която записва всичко, което потребителите споделят и го продава на рекламодателите.

Пудинг Медиа най-после излезе от бизнеса, може би тъй като са били прекомерно почтени, за това което вършат.

AccuWeather продава информация за местоположението ви

AccuWeather имаше съществени неприятности през август 2017 година, когато компанията беше хванат да продава информация за местоположението на своите клиенти на рекламодатели без тяхното позволение.

Въпреки това се подозира, че компанията към момента се занимава с такава активност.

Приложението разполага с голямо количество информация по отношение на местоположението на потребителите му. То ги наблюдава освен до града, само че и до съответния квартал и улица. Приложението прави това без единодушието на клиентите, даже в случай че те деактивират тази функционалност.

Компанията продава информация на рекламодателите, с цел да могат бързо да те да насочат към вас най-подходящите търговски оферти.

Стотици приложения скрито записват всичко, което казвате

Има безусловно стотици приложения, с секрети стратегии, които записват всичко, което се случва към вас.

Повечето от стратегиите са основани от Alphonso. Те вършат по този начин, че микрофонът е постоянно включен, даже когато приложението е затворено.

С този микрофон може да се разбере какви стратегии гледате по малкия екран и по какъв начин това се отразява на държанието ви.

Например, да чуе, че гледате реклама за пица и по-късно да си поръчате пица по телефона.

Фейсбук събира данни за хора, които не употребяват Фейсбук

Дори и да не употребявате Фейсбук, въпреки всичко ви наблюдават. Почти всички уеб сайтове имат бутон " лайк ", на който можете да кликнете, даже и да не употребявате обществената мрежа.

Фейсбук добави бутони като like и share, тъй че да можете да споделите съвсем всяка публикация, която ви харесва. И не е наложително да кликате върху тези бутони, с цел да знае компанията какво вършиме. Просто, в случай че сте в уеб страницата, към този момент знаят, че разглеждате тази публикация.

Те също по този начин наблюдават вашите мнения, както и уеб страницата, на който ще отидете по-късно. И продават цялата тази информация, с цел да ес проучва при основаването на рекламите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР