Всичко, което правим, ще бъде подложено на референдум. Както ние,

...
Всичко, което правим, ще бъде подложено на референдум. Както ние,
Коментари Харесай

В Скопие оптимисти за решаването на спора за името

Всичко, което вършим, ще бъде подложено на референдум. Както ние, по този начин и Демократичният съюз за интеграция, и ВМРО-ДПМНЕ и други партии имаме едни и същи или приблизителни позиции, сподели македонският министър председател Зоран Заев, съобщи БГНЕС. Македонският министър-председател беше в Струга във връзка църковния празник Водице.

Той изрази убеденост, че ще бъде открито решение за казуса, който Гърция има с конституционното име на Република Македония. " Оптимист съм, считам, че сред две страни, които са другари и имат намерение да бъдат още по-близки, ще бъде открито решение, което да резервира достиженията на двете страни и ще бъде от изгода за техните граждани”, сподели Заев в отговор на журналистически въпрос.

Премиерът означи, че за същността на договарянията, предложенията, предоставената рамка, не би трябвало да се приказва обществено, с цел да не се разрушат опциите за триумф в договарянията. Виждате, че процесът е транспарантен, желаеме народен консенсус за взимане на решение и в последна сметка то ще бъде доказано от жителите на референдум. Убеден съм, че в случай че сме деликатни, като си даваме сметка и за гръцката страна, ще намерим решение на този въпрос, който ни мъчи от 25 години, сподели Заев.

Що се отнася до решението на президента на Македония Георге Иванов да наложи несъгласие върху закона за езиците, Заев сподели, че всичко, включено в Закона за поощряване на езиците, е в сходство с Конституцията на Република Македония. Заев удостовери, че към този момент е уговорена среща с неговия гръцки сътрудник Алексис Ципрас на 24 януари в Давос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР