Всичко, което ни вземат, ще си го върнем обратно. И

...
Всичко, което ни вземат, ще си го върнем обратно. И
Коментари Харесай

Зеленски с брифинг в метрото: Ако имаме достатъчно оръжие, ще си върнем окупираните територии |

Всичко, което ни вземат, ще си го върнем назад. И няма да бъде въпрос на осем години, както от 2014 година, а незабавно. Това е въпрос на оръжие. Ако имаме задоволително доста, незабавно ще стартираме да си връщаме окупираните територии, заяви на конференция в една от станциите на метрото в Киев президентът на Украйна Володимир Зеленски.

На перона на станцията имаше над 200 публицисти от целия свят. Зеленски отговаря на въпроси за договарянията с Руската федерация, за окупираните територии, за освобождението на децата и цивилните от бункерите в Мариупол, за сътрудниците от Запад.

" Путин ще дава отговор за закононарушенията си "

" Не ме е боязън да се срещна с президента на Руската федерация - в случай че става въпрос за (риск от) нападение. Нямам право да се опасявам, тъй като нашите хора демонстрираха, че от нищо не ги е боязън. Хората спираха съветска бойна техника с голи ръце. Нормалният водач няма право да се опасява, когато става въпрос за нашата страна и независимостта ни. Аз не желая да се срещам с президента на РФ, аз съм заставен. Ако планираме по дипломатически път да решим тези въпроси. Що се отнася до това желая ли аз Путин да се изправи пред арбитражен съд: аз съм уверен, че те ще бъдат изправени. Всички, които са издавали тези позорни заповеди за заличаване на хора, деца, на всички. Аз съм убеден, аз имам вяра. Ние знаем по какъв начин се движи интернационалният развой, по какъв начин се движи интернационалният съд, по какъв начин се случва това. Това продължава с години. Ние ще изчакаме. Ние ще изчакаме. А в случай че такива като мен не дочакат, нашите деца сигурно ще се дочакат. " - съобщи Зеленски.

Украйна може да напусне договарянията с Русия

По-нататъшни съветски закононарушения в Мариупол и така наречен референдум в Херсонска област ще слагат завършек на нашите мирни договаряния с Русия, заяви президентът.

Той предизвести, че Киев ще напусне договарянията с Москва, в случай че Русия унищожи украинците в Мариупол, както и в случай че организира " псевдореферендуми " за основаването на " псевдорепублики " в окупираните зони.

Блинкен идва в Киев

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен идва в неделя в Киев, стана ясно по време на конференцията на Володимир Зеленски.

В състава на делегацията ще бъде и секретарят по защитата Лойд Остин. Това ще бъде първото посещаване на високопоставени американски представители в Киев от началото на войната.

От думите на Зеленски стана ясно още, че ще се разискват и по-нататъшните доставки на оръжие.

„ Бихме желали да имаме тежко, мощно въоръжение. “ - сподели той и добави, че се надява в близко време обстановката със сигурността да разреши пътешестване до Киев и на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Грешка е, че не ни взеха в НАТО "

Аз считам, че това беше огромна неточност - да не вземат Украйна в НАТО. Макар че в този момент се вижда, че това единствено би укрепило Алианса и би било гаранция: че РФ няма да стартира война. Това беше стратегическа неточност. Никой не смяташе, че ние ще издържим повече от три дни. Някои водачи даже на глас не желаеха да вкарват санкционна политика, говорейки: какъв е смисълът, в случай че след три дни те ще бъдат окупирани, припомни Зеленски.

За жителите на Русия

Ако човек желае да узнае истината, ще откри метод да го направи. Не може да стои със скръстени ръце и да гледа съветска телевизия, би трябвало да стартира да мисли. Те живеят в медиен балон. Но не могат да кажат, че не са отговорни - избрали са тези хора. Носят отговорност и би трябвало да са наясно с това, коментира президентът на Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР