Всичко, което моля, е да си отида вкъщи, у дома

...
Всичко, което моля, е да си отида вкъщи, у дома
Коментари Харесай

Британски изнасилвач на деца: Искам вкъщи, не искам да хвана коронавирус в България

 Всичко, което апелирам, е да си отида у дома, вкъщи в моята лична страна. Бих предпочел да хвана ковид в моята си страна, а не тук. Това акцентира пред съда английският овчар Колин Такър, който лежи в панделата за обезчестяване на 6-годишно момиченце..

За гаврата в село Ново градище край Стражица през 2009 година чужденецът излежава 12-годишна присъда. Наскоро той за следващ път се пробва да омилостиви магистратите, с цел да го пуснат от пандиза предварително. Както през 2018 година, по този начин и в този момент опитите му удрят на камък. Заради пандемията и изключителното състояние Такър се изправя пред арбитър Ралица Манолова от Софийския градски съд отдалечено посредством видеовръзка по скайп. От информация излиза наяве, че зад решетките му остават още към 5 месеца.

В затворническото му досие попадат 11 награди за положително държание и 5 писмени похвали. След като показва добра дисциплинираност, администрацията го награждава с 5 изключителни хранителни колета и удължено 4-часово рандеву с околните. Британецът спечелил няколко документа, които имат цената на награди в местата за отнемане от независимост. Те са за приключени курсове по компютърна просветеност, италиански език и религиозна доктрина.

Колин Такър пробва да убеди Темида, че се е поправил в зандана. Защитата му отбелязва, че в последните 5 години той работи като бакар в кухненския бокс.

" Трудът му не се заплаща, само че и не се регистрира вярно. Отчитат му се единствено 4 работни дни месечно, макар, че той по 3 пъти дневно, по 2 часа разнася 70-80 кг баки с гореща храна. Тази работа лишените от независимост не желаят да работят заради това, че трудът е тежък, постоянно се разлива храна - гореща и мазна, върху облеклата на носещия, баките са доста тежки и в случай че липсва втори носещ, се постанова самичък лишеният от независимост да придвижва баката по коридорите, което граничи фактически с невъзможното, защото баката е гореща, тежи 80 кг и е обемна ", разяснява юристът. Той е безапелационен, че клиентът му няма зависимости, не е конфликтен и съблюдава разпоредбите.

На изнасилвача не оказва помощ и фамилната му поддръжка от майка му и брат му. Защитата прецизира, че Такър може да живее при майка си в Англия. " Майка ми е на 82 година и тя е болна ", изяснява каторжникът. Прокуратурата се запъва, като регистрира, че наказаният може да извърши ново закононарушение на независимост. Цитира се заключението на психически отчет. Такър е дисхармонична персона, с прочувствена нестабилност, която се затруднява при обществено вграждане, в това число основаването и поддържането на съответни полови контакти с подобаващи сътрудници.

Затова при напрежение желанието му за угаждане на половите потребности се насочва към беззащитни обекти - деца, възрастни и животни. Магистратите са на мнение, че британецът има още какво да работи по себе си. Той не осъзнава напълно породените вреди и отчасти признава отговорността за закононарушението. Умението за мислене и формалното различаване на проблемите също са проблематични зони, водещи до несъответстващи решения.

Инцидентът, за който Колин Такър е наказан, става на 14 декември 2009 година Британецът живеел в къщата на брат си в селото и работел като овчар. Тъй като нямал ток, се сближил със семейство, при което ходел да се храни. Във съдбовния ден бабата изпратила внучката си за кафе до магазина в компанията на чужденеца. Вместо до бакалията Такър отвел момиченцето в дома си. Сложил я на леглото, почнал да я целува, след което брутално я изнасилил. Два часа по-късно двамата се облекли и излезли. Вечерта бабата забелязала кръв по бельото на внучката си и тогава схванала от нея какво се е случило. Момичето споделило, че Колин я хвърлил на леглото и повече нищо не помни.

Експертите изясняват, че неналичието на спомен се дължи на напрежението. Съдебен доктор открил разкъсвания и охлузвания на половите органи на жертвата. Криминалисти откриват, че кръвта по облеклата на детето съответствува с кръвната група на британеца. Според тях косъмът по блузата на момичето може да е от интимната област на обвинения. На първа инстанция той получава 15 години, само че по-късно наказването му е понижено на 12 година затвор, осведоми " България през днешния ден ".

Псува съдийка и атакува кореспонденти " Майната ти! ", изкрещява на британски Колин Такър към арбитър Сара Стоева, щом чува първата си присъда. После къса присъдата и демонстративно я хвърля в кофата. Действията му остават без последици, тъй като псувнята не е преведена и съдийката не усетила неуважително отношение. Когато през 2018 година Такър желае да го освободят предварително, той атакува екип фоторепортери. Нервните му прояви са пресечни от Съдебната защита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР