Всичко, което можеше да се направи, е направено. Положението се

...
Всичко, което можеше да се направи, е направено. Положението се
Коментари Харесай

Дончев обясни за евентуално партньорство със Слави Трифонов

Всичко, което можеше да се направи, е направено. Положението се следи. Това съобщи в ефира на Нова ТВ вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на суматохата в Сливен и Ямбол, където плъзна слух, че децата на роми ще бъдат взети от учебно заведение.

" Това не е първата онлайн нервност ", добави Дончев.

" Вземането на детето е доста последна и фрапантна мярка - когато има случай на принуждение, когато то е застрашено или за него не се грижат добре ", сподели вицепремиерът.

" Както аз, по този начин и вие, имате право да се съмнявате по отношение на всички обществени катаклизми, които се случват преди избори. Не знам кой е виновникът за тези клюки ", съобщи той.

На въпрос дали знае нещо по отношение на стикерите с лика на Мая Манолова, чието лице е нарязано и биват лепени по стените, Дончев отвърна:

" Не разбирам, питате ме дали съм лепил стикери с главата на госпожа Манолова по колите? На всички избори сме играли чисто. Основният ни политически инструмент в никакъв случай не е бил да плюем и да хулим. Това нормално се случва против нас. Покрай избори съм виждал много плакати, какви ли не, само че ние не сме били основатели на някои ", сподели той.

" Според мен страната направи безусловно всичко допустимо, което може да се направи по отношение на договорката за " Фолксваген ". Единственото, което ние ограничаваме, е това, което лимитира европейския съюз. Имаме финансово ограничаване поради това. Не можем да обещаем, че ще купим и един автомобил ", добави вицепремиерът.

" Всички знаем и разясняваме постоянно какви са другите преимущества на България. Ние от Фолксваген нямаме писмо или решение, че България е отпаднала ", съобщи Дончев.

Според него ще има инвестиция от такава огромна компания в България. " Дали ще е Фолксваген или друга - не е ясно, само че ни е пристигнало времето за такова нещо ", сподели той.

" Самите договаряния с тази огромна автомобилна организация бяха голям урок. Изискванията бяха доста съществени и това е урок за всички, които ще вземат участие в сходни договаряния след време ", съобщи Дончев.

" Не ме карайте да разясня думите на господин Цветанов. Ако имам да му кажа нещо, ще го направя персонално, не през медиите. Не мога да си разреша да бъда прочувствен. От месеци не съм си приказвал с него. Аз в никакъв случай не съм го обиждал и имам навика, когато става дума за сътрудник, в случай че имам нещо да му кажа, да му го кажа единствено на него и това е почтеното държание ", сподели той.

" Искате да влизам в ролята на политически анализатор, само че по всичко наподобява, че господин Цветанов има политически упоритости. Как ще наподобяват те след време, ще забележим ", сподели той.

Относно Слави Трифонов Дончев съобщи: " Когато приказваме за трансформацията на един човек от публицист в политик, става комплицирано. Нещата не се получават просто. Г-н Трифонов като политик още няма ясна политическа физиономия, че да мога да отговоря бихме ли си партнирали с него. Рано ми е да кажа освен това ", сподели Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР