Всичко, което касае образование, наука и технология няма цена. Това

...
Всичко, което касае образование, наука и технология няма цена. Това
Коментари Харесай

Борисов иска обучение на реставратори, а не само на пиари и пиарки

Всичко, което касае обучение, просвета и технология няма цена . Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на строителните действия по построяването на интерконекторната връзка сред България и Гърция.

Борисов благодари на работата на археолозите за откриването на артефактите, само че и за бързото освобождение на трасето за построяването на газопровода . " Вие го направихте, ние изчакахме, с цел да може и музеите да ни се пълнят с артефакти ", удовлетворен остана Борисов.

" Преди няколко години като започнахме със " Струма " археолозите се запъваха, бавеха се, карахме се, а в този момент сме един тим. Плащаме постоянно, те доста работят и доста повече служащи вкарват - по 140-150 души на обект ", удовлетворен е Борисов. Той настоя университетите да стартират да одобряват повече хора в историческите специалности . Да вървят на стаж, да се учат, прикани Борисов и добави, че е приказвал с компаниите да им оказват помощ в копаенето.

Той е склонен да бъдат дадени средства и за образованието на реставратори. Пиари и пиарки произвеждаме единствено, дайте малко реставратори, археолози , тъй като е забавно и привлекателно за младежите, счита Борисов. Той прикани археолозите да създадат една школа, с цел да бъде финансирана от МОН. Премиерът Бойко Борисов заръча на археолозите да работят по работата си, с цел да се вижда.

" От мен зависи да ви осигуря финансирането, а другото като образователна стратегия и каквото ви би трябвало ще го направи професор, доцент, професор, доцент ", сподели Борисов.

По думите на премиера, в случай че не се вършат газопроводи и автомагистрали, археолозите нямало да вървят да търсят находките . Намерените археологически артефакти били от Бронзовата ера, Желязната ера, Античност, измежду които монети, стрели и глета за произвеждане на железни произведения.

Археолозите допълниха, че откритите съдове са от осми до пети век преди Христа. Имало още, само че са в развой на реституция. След ревюто на историците Борисов съобщи: " Преди 2500 години някой си е правил попара в тях . "

По думите на премиера откритите находки в Провадия също били неповторими, тъй като най-богатите хора от Еврова живеели там. Той увери, че на 100 % ще бъде непокътната природата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР