Всичко, което е нужно да знаете за стимулирането на вашия

...
Всичко, което е нужно да знаете за стимулирането на вашия
Коментари Харесай

Неврохирург: „Легнете да спите без телефон, сутрин погледнете небето, пийте вино…“

Всичко, което е нужно да знаете за стимулирането на вашия мозък:

Неврохирургът Влад Циурея споделя всичко, което би трябвало да знаете за методите на стимулация и отмора на вашия мозък.

„ Като неврохирург постоянно виждам страдалчество по лицата на пациентите си. Неврохирургичните интервенции ги плашат повече от самите проблеми. И това е обикновено.

Мозъкът не е органът, който можем да направляваме. Може би не знаете, само че мозъкът също се нуждае от отмора и внимание “, споделя той.

По време на отпуската или студените сезони се изкушаваме да си позволим прекалено много неща: ядем прекалено много, пием прекалено много, седим през нощта пред компютъра, пушим доста (това, несъмнено, не се отнася за всички), злоупотребяваме с кафе…

„ Мозъкът в никакъв случай не спи, само че има някои способи да му дадете отмора и да го стимулирате. Да, мозъкът се нуждае от позитивни тласъци “, изяснява неврохирургът и професорът.

Ето за какво лекарят предлага да спите без мобилен телефон наоколо.

Сутрин би трябвало да погледнете в небето или просто да се насладите на пейзажа, с цел да стимулирате зрителните си центрове, да слушате мелодии, които повдигат настроението ви и да пиете вода незабавно след пробуждане.

Хранете се умерено, тъй като стомахът претрупва мозъка. Пиенето на алено вино се предлага, защото оказва помощ за изчистване на капилярните съдове в мозъка, само че не се увличайте, тъй като алкохолът нападна нервните кафези.

По-малко телевизия (не позволявайте на мозъка да става жертва на новините).

И в случай че сте пушач, тогава един път седмично организирайте разтоварване за мозъка. Купете една в действителност висококачествена и добра пура. За сметка на кутия цигари дневно – безусловно не! “ – прибавя Влад Сиуреа.

Неврохирургът ни поучава да си отделим време. Намерете тишина, приведете в ред мислите си и си подарете малко почтена наслада. Личните грижи също са от изгода за вашите неврони.

Радостта е същинска храна за мозъка! Готови ли сте да измененията навиците си?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР