Всичко или нищо. Това е стратегията на Слави От една

...
Всичко или нищо. Това е стратегията на Слави От една
Коментари Харесай

Историк: Всичко или нищо - това е стратегията на Слави Трифонов

" Всичко или нищо. Това е тактиката на Слави
От една страна, отводът на Има Такъв Народ да предложи държавно управление е добър ход. Това е ясна поръчка, че партията отхвърля да е пленник на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. В този парламент няма по какъв начин да има болшинство без една от тези две партии. Решението на Трифонов е поредно и дава отговор на това, което сподели преди изборите - коалиция/подкрепа от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи не желаят ", във Facebook и продължава с разбора си.
 Ружа Райчева от ИТН: От нас зависи да продължим и да поддържаме истината Ружа Райчева от " ИТН ": От нас зависи да продължим и да поддържаме истината
" Ние сме неприятните в страшния филм, така пожела си ориста... " До всички прибързано израдвали се на „ неуспеха “ на " Има так...
" От друга страна, пред Има Такъв Народ и опозицията на ГЕРБ в този момент стоят няколко казуса
1. Слави ще би трябвало да се появи и да приказва. Мълчанието преди изборите проработи един път, само че няма да проработи повторно. Когато си втора политическа мощ, няма по какъв начин още 3 месеца да общуваш с хората през постове във Facebook. То има по какъв начин, само че е наивно да се чака, че това ще усили поддръжката ти, а няма да я ерозира. На изборите това лято Слави и Има Такъв Народ ще би трябвало да създадат акция, колкото и това да не им е по усета. Няма по какъв начин да се разчита на на шанс, инерция или друго. Има Такъв Народ към този момент няма да е новият и чужд състезател, а главен конкурент на ГЕРБ, който се нуждае от всеки глас, с цел да може да ръководи. Това е позиция, в която Слави и екипът му не са били до момента. Вече не са в периферията, а в центъра на събитията, където настройките на гласоподавателите се трансформират за часове.
2. Сега Борисов ще повтаря 24/7 по какъв начин единствено той е виновен, можещ и компетентен да ръководи. Независимо дали желаеха, или не, Има Такъв Народ наляха вода в мелницата на ГЕРБ. Засега ГЕРБ единствени предложиха държавно управление и това ще остане по този начин. Българите не обичат да рискуват. Борисов играе на несъмнено, до момента в който Има Такъв Народ чакат от жителите да излязат от зоната си на комфорт и да поддържат тактиката им. Може и да го създадат, само че може и гласоподават по табиет за по-малкото зло. Също по този начин избори през лятото не са най-удачният вид. Тук е доста значимо дали сегашният парламент ще успее да промени изборния кодекс - въвеждане на отдалечено гласоподаване под някаква форма, повече секции в чужбина и тн. Ако не успее, изборната интензивност не е изключено да е по-ниска спрямо миналите избори.
3. Да предположим, че резултатите на Има Такъв Народ, Демократична България и ИСМВ са по-добри на новите избори. Няма по какъв начин обаче те да ръководят, в случай че не са в коалиция. Колкото и повече гласове да вземат, по всяка възможност за болшинство ще е нужна коалиция, в която и трите партии на митинга вземат участие. С други думи, единственото друго ще е, че няма да са подвластни от поддръжката на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Да, това е основна смяна, само че е допустимо противоположното да се случи - да влязат патриотите и други дребни партии, които да създадат Народното събрание още по-фрагментиран. Тогава какво? Малко евентуално е да има още едни избори в границите на година. Тогава ще са нужни по-големи взаимни отстъпки от това да се одобри поддръжка от Българска социалистическа партия. Това е съвършен вид за Борисов, който ще му разреши да върне ГЕРБ на бял кон.
 Юрист: Екипът на Слави Трифонов избра пътя на смяната Юрист: Екипът на Слави Трифонов избра пътя на смяната
" ИТН " ще върне мандата. Изплющаха медиите. И заваляха отзиви. Как, за какво, какво. Най-вече отзиви на самостоятелни. На такива, о...
4. Имаше ли Слави различен потребен ход? Да, можеше да сформира държавно управление с Демократична България и ИСМВ. Да, това щеше да е държавно управление на малцинството, само че щеше да затвори устата на Борисов, че той е единственият виновен политик в тази страна. Щеше също да покаже ясно на жителите, че смяната е допустима. При първият опит на Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи да извие ръцете на новото държавно управление, то подава оставка и отива на избори. Тогава обаче обстановката щеше да е друга. Тогава Има Такъв Народ, Демократична България и ИСМВ щяха да отидат на избори като държавно управление в оставка, което се е пробвало да промени нещо, само че е било саботирано от статуквото. В подобен случай всички предпоставки за углавен избор против ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са налице. Докато в този момент не е изключено да има углавен избор и против партиите на митинга, тъй като даже не пробваха да противодействат на ГЕРБ.
Ако завоюва Слави, печели ИТН, само че в случай че Слави изгуби, губи цялостен народ. Този прочит на Левски с изключение на, че е ексцентричен, крие доста опасности. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР