Всичко хубаво в живота ми се е случвало тогава, когато

...
Всичко хубаво в живота ми се е случвало тогава, когато
Коментари Харесай

Оставих косите си да побелеят, раздадох всичките си бижута, имам само чифт джинси. Моят стил е чист живот ~ Джейми ЛИЙ КЪРТИС

Всичко хубаво в живота ми се е случвало тогава, когато не съм го очаквала.

Обещах си да бъда физически мощна. Съзнателно взех решение да си намеря нови другари. За да имате другари, би трябвало да сте подготвени да вложите време.

Идва миг, когато искаш да се снимаш във филми, които твоите деца да могат да гледат. Не желая да върша нищо подозрително и неуместно. Така или другояче, ще настъпи миг, когато ще обясня на децата си, какво съм правила като млада и кои от филмите си не съм желала да им демонстрирам. Не тъй като се срамя от нещо, а тъй като това са моите деца и те би трябвало да знаят.

Смятам, че съм в крайник с възрастта си. Обличам се уместно за моите години, имам другари на сходна възраст. Мисля, че е нужно хората да се държат в сходство с годините си.

Животът ми е толкоз напълнен, че в случай че се наложи да приема роля, това значи да поверя възпитанието на децата си на някой различен. А това е работа, която желая да правя сама. Не съм се пенсионирала, просто към този момент не одобрявам оферти за нови функции.

 (James Cameron, Jamie Lee Curtis, And Arnold Schwarzenegger In True Lies, 1994)

Онова, което хората вършат със себе си е просто непристойно. Зная, че дамите по природа се подценяват. Сутрин не се разсънвам с думите: „ По дяволите, наподобявам ослепително! ”. Старая се напълно реалистично да виждам на себе си. Моята майка беше от това потомство, което считаше външния тип за огромен товар. Но всеки би трябвало да знае, че в случай че приемаш тялото си за товар, доста си загазил, тъй като с годините то се трансформира. Жените с всички сили се стараят да  изглеждат млади, подлагат се на жестоки пластични интервенции, пробвайки се да спрат естествените промени на тялото, които идват с възрастта. Женското тяло се трансформира точно по този начин, че да отбрани себе си. Има си причина за това, някои елементи от тялото ни да са по-пухкави.

Правя това, което вършат множеството хора. Храня се здравословно. Не пия. Тренирам умерено. Играя тенис с другари един път седмично. Разхождам се. Имам кучета, тъй че разходките са наложителни. Не търча. В живота си не съм пробягала и един километър. Много деликатно проследявам какво хапвам – в менюто ми не участват хляба и тестените неща. Някога доста обичах да спекулирам с тях, само че с годините разбрах, че това е непостижим товар за тялото ми – по тази причина взех решение да го пощадя. Когато някой от панталоните ми отеснее, ставам още по-внимателна към режима на хранене. Ако пък някой ми стане по-широк, съм удовлетворена и си разрешавам повече сладости.

Да, аз бях пристрастена към алкохола и успокоителните и това, че съумях да се преборя и да върна живота си, е единственото самоуверено нещо, което съм правила. Не да пробягам 5 км, а да се оправя с тази ужасна взаимозависимост. Да бъда задоволително смела, с цел да призная за казуса си пред фамилията и приятелите. Да работя интензивно върху това да получа поддръжка, да задържа триумфа си, да бъда здрава. А след това, обществено да приказвам за пътя, по който минах. Това е най-великото постижение в моя живот.

Прическа, облекло, всякакви женски хитрини, корекции, диети, мода, едно, пето, десето… Всичко това са нелепости, които опонират на същинската ти същина.

Моят жанр е в търсенето на значителното. Правила съм си хиляди опити – нови прически, разнообразни облекла, процедури, диети. Това беше еволюция. Оставих косите си да побелеят. Днес нося единствено черно и бяло. Всяка година си закупувам три-четири нови рокли, имам един чифт джинси. Подарих бижутата си, тъй като не ги нося. Като човек, бих желала да бъда такава, каквато е била модернистичната архитектура в средата на предишния век, 50-те години. Нова, друга, захвърлила старите обичаи, потребна, а не лекомислена. Чист живот, чисти линии.

Източник: theageofhappiness.com
Снимки:  aliciagriffith.net, sitcomsonline.com, theplace2.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР