Всичко говори, че отиваме на избори. Това каза за предаването

...
Всичко говори, че отиваме на избори. Това каза за предаването
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Всичко говори, че отиваме на избори - в края на февруари – началото на март

Всичко приказва, че отиваме на избори. Това сподели за предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS доцент Наталия Киселова – учител по конституционно право.

Тя проучва, че може да се чака президента Радев да забави връчването  на мандата до декември, с цел да може в края на февруари – началото на март да бъдат идващите избори.

„ Евентуално несъгласие върху Изборния кодекс плюс проучвателни мандати може да докара до това разпоредбите, по които да се проведат изборите да са същите. ЦИК носи огромна виновност по тази причина в този момент да сме в това състояние, тъй като когато трябваше да се увеличи доверието в машинното гласоподаване това не се направи. Механичното въвеждане на преброителните центрове е един от проблемите. Машинното гласоподаване бе въведено, тъй като имаше прекомерно доста неточности в протоколите. Да се чака, че секционните комисии непрекъснато ще обновяват знанията си през образования с клипчета на уеб страницата на ЦИК е погрешно “, сподели още Киселова.

Според нея би било вярно да се върнем към непостоянно настояща ЦИК, когато качествени хора могат да бъдат за малко членове, а не да основава администрация, която по принцип би трябвало да се занимава целогодишно с изборния развой, само че гледа да си спести някои старания, съобщи тя.

„ Това което оферират от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ има друга философия и наместването на двете философии в Изборния кодекс ще сътвори сериозен проблем “, сподели Киселова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР