Всичко, финансирано до момента от Фонда за лечение на деца,

...
Всичко, финансирано до момента от Фонда за лечение на деца,
Коментари Харесай

НЗОК ще покрива всичко плащано досега от фонда за лечение на деца

Всичко, финансирано досега от Фонда за лекуване на деца, ще се финансира в бъдеще и от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Средствата ще се обезпечават от Министерството на здравеопазването посредством целеви трансфер, като парите няма да могат да бъдат харчени за друго.

Това увери за следващ път министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, този път в отговор на депутатски въпрос по време на парламентарния надзор.

Притеснения за това всичко ли, покривано от фонда, ще се заплаща и в бъдеще изрекоха редица лекари и организации още с оповестяването на желанията за закриване на фонда и прекосяване на активността към здравната каса. Поставят се въпроси по какъв начин тъкмо ще се заплаща за логистика, превоз настаняване, преводачи, възнаграждения на лекарите. А също и за скъпоструващи лекарства и медицински произведения като онколекарства за деца или разнообразни ортопедични произведения, които в този момент не са в реинбурсния лист на касата и надлежно тя не ги покрива.

И през днешния ден Ананиев съобщи, че няма да има разминаване в плащаното до момента, няма да се лишават до момента същестувващи права за достъп до лекуване. Целта е да се усъвършенстват процедурите за утвърждение, да се понижи срокът за изчакване и да има по-добра финансова дисциплинираност ", разяснява още здравният министър.

Според измененията точните нови правила за работа на новото звено ще бъдат направени с промени в разнообразни наредби в период от три месеца, откакто Народното събрание утвърди прехвърлянето. Дотогава ще важат старите правила и ще се работи по остарелия ред.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР