Всичко е възможно, въпросът е доколко сме готови да страдаме,

...
Всичко е възможно, въпросът е доколко сме готови да страдаме,
Коментари Харесай

Светлин Танчев: Трябват приходи или да се режат разходи

" Всичко е допустимо, въпросът е до каква степен сме подготвени да страдаме, някои прослойки могат да бъдат ощетени. Грешно е решението на калпак да раздаваме на всички по 300 лева за децата, трябва да се оказва помощ на тези, които имат потребност. Помощта би трябвало да бъде ориентирана ", разяснява икономистът Светлин Танчев в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той дефинира тези оферти като популистки, защото никой няма да откаже сходна помощ. 

" Ще има групи, които ще бъдат ощетени. Затова или би трябвало да има доходи в бюджета, или да се орежат разноските. Най-вероятно и в България стопанската система ще продължи да се свива, темповете се ускоряват, парите не престават да нарастват ", сподели икономистът.

Танчев акцентира, че в България от 2 година не е юридически разбор кои са уязвимите групи, с цел да бъде таргетирана помощта. Събеседникът не чака идващият транш по ПВУ да бъде усвоен.

" Предвид опита за асимилиране на европейски пари, надълбоко се колебая, че тези пари ще бъдат разпределени и поети от българската стопанска система. Държим се като богата България, похарчили сме към 600 млн. единствено за избори, това е стряскащо, виждаме, че е допустимо да продължи този цикъл ", сподели още Танчев. 

По думите му не е рационално да се подвигат пенсии и заплати с пари, които  които са направени.

" Парите се основават като се създаде даден артикул или се сътвори дадена услуга. Ако вървим със същите стъпки, няма по какъв начин да се доближим към Еврозоната с тези индикатори. Може да има някакъв компромис, само че ние се вкарваме в такива проблеми, че в случай че влезем в Еврозоната с висока инфлация, нашите хора ще страдат повече ", уверен е Танчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР