Всичко е възможно на този етап - това беше посланието

...
Всичко е възможно на този етап - това беше посланието
Коментари Харесай

Патриоти, сър: Симеонов обиден, ВМРО готови да се извинят, Сидеров съгласен да преговаря

Всичко е допустимо на този стадий - това беше посланието в изказванията на представителите от трите партии от " Обединени патриоти " във връзка вътрешните им спорове, откакто по-рано през днешния ден НФСБ излезе с декларация, съгласно която приключва договарянията за общо явяване на евроизборите с Вътрешна македонска революционна организация. 

Симеонов акцентира на обстоятелството, че е афектиран, и е редно от Вътрешна македонска революционна организация също да изпитат " неуважението " някой да се обръща към тях от медиите. Депутатът Емил Василев от Вътрешна македонска революционна организация обаче съобщи, че от партията са подготвени да се извинят, в случай че има наранени. Лидерът на " Атака " Волен Сидеров заяви, че в никакъв случай не е бягал от договаряния, и още през днешния ден щял да се свърже с сътрудниците си, с цел да свика среща.

НФСБ

" Към сегашния миг ние заявяваме, че прекратяваме започнатите преговори за взаимно явяване с Вътрешна македонска революционна организация до изясняване на всички тези проблеми, които са основани от следващите медийни изяви в последната седмица ", съобщи водачът на НФСБ Симеонов. Според него е редно да се обясни за какво от Вътрешна македонска революционна организация се пробват да водят диалози през медиите. 

По негови думи от партията на Каракачанов слагат в медийното пространство въпроси, които " би трябвало да бъдат поставяни в съдружен формат ". " Ако към момента сме коалиция, естествено ", добави Симеонов. 

Той съобщи, че след дълъг разбор, от НФСБ късно вечерта нощес са стигнали до следните въпроси: " Дали това не са следващи стъпки в посока независимо явяване или явяване с друга коалиция на сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация? И в случай че е по този начин - не би ли било по-нормално и по-редно да бъде оповестено? Няма драма в това ", съобщи Симеонов. 

" Тази декларация е взаимен ход през медиите - дано да изпитат това демонстрирано пренебрежение, когато ти приказват през медиите и те дефинират какъв си, що си, дефинират позицията на една партия като " несериозна ", добави водачът на НФСБ.

Според Симеонов обаче въпросът се преекспонира и европейските избори не трябва да бъдат възприемани като основни за съществуването на обединението " Обединени патриоти ".

" За нас евроизборите не са от витално значение. Не мисля, че някаква коренна смяна ще завее в Европарламента, в случай че там влязат един или двама Патриоти, или трима "  допълни Симеонов. 

Лидерът на НФСБ въпреки всичко съобщи, че до огромна степен ще се съгласи с Каракачанов, че обединението не е постоянна. На въпроса какво ще се случва оттук насетне, Симеонов отговори, че  " всичко е допустимо ".

По мотив изказванието на " Атака ", че депутати от НФСБ не участвали на съвещание на обединението, Симеонов разяснява, че не е имало изпратено известие и депутатите от неговата партия не са разбрали за въпросното. Той изясни, че постоянно се разпращат известия, тъй като от време на време " ръководителят не ни събира ".

На въпрос дали Патриотите считат, че подриват стабилността на цялото държавно управление, Симеонов съобщи, че въпросът е кардинален и не може да се чака от тях да нямат мнение. За него решението да се явят независимо на евроизборите ще е " въпрос на чест ": " Защо пък да не се явим независимо? Няма да успеем да прескочим бариерата? Ами да допустимо е, не за първи път влизаме в борба, когато считаме, че по принцип сме прави. То е въпрос на принцип ", добави водачът на НФСБ. 

Вътрешна македонска революционна организация

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Василев съобщи, че от партията са подготвени да се извинят, в случай че има наранени. " По отношение на това, че сътрудниците са наранени, както знаете, ние от Вътрешна македонска революционна организация минимум робуваме на своето его. Готови сме да се простим, в случай че има такова засягане, без значение дали е основателно или не ", съобщи Василев.

Подобно на Симеонов, той също допълни, че фокусът не би трябвало да е върху евролистата на обединението:  " За нас въпросът за явяване на евроизборите е част от общия въпрос - в действителност за единодушие в Народното събрание и за реализиране на някакви действителни резултати ".

По мотив издигането на кандидатурата на Ангел Джамбазки от гражданско обединяване, Василев съобщи, че това е просто знак, че Джамбазки има необятна социална поддръжка, и нищо повече. Той добави, че Вътрешна македонска революционна организация са " подготвени да изяснят всичко ", само че нищо не е изключено: " Всички обмисляме всички разновидности - това са действителности в политиката ".

Атака

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров съобщи, че в никакъв случай не е избягвал да участва на съвет.  " Появиха се някакви известия, че не съм се явявал, бойкотирал - това не е правилно ", добави той.

Сидеров също съобщи, че никой вид не е изключен, само че добави че от ден на ден вижда, че има " белези на анулиране на брака ". " Дано да е по взаимно единодушие ", добави той. 

Той единствен подчертава върху значимостта на евроизборите, като съобщи, че те са геополитически избори, в които ще се реши бъдещето на Европа. " Те са значими за България, за всички нас са значими. Не знам за Валери Симеонов за какво не са значими. Европа е пред огромен избор ", съобщи той.

Сидеров обаче акцентира, че въпросът не е единствено Патриотите да се явят дружно, а да решат с каква стратегия ще се случи това. Той добави, че още през днешния ден щял да се опита да свика среща.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР