Всичко е в Божиите ръце, само Господ решава, кога да

...
Всичко е в Божиите ръце, само Господ решава, кога да
Коментари Харесай

Самонадеяност и апатия може би влошават пандемията в Индия

" Всичко е в Божиите ръце, единствено Господ взема решение, по кое време да живеем и по кое време да умрем, какво ще направи една елементарна маска? ", споделя Чандрапал Ядав, строителен бизнесмен, когато охранител не го пуска да влезе на строителен обект в Делхи без маска.

Възгледите на Ядав не са необичайност в Индия, страна с население от 1,3 милиарда души, където мнозина се обръщат към вярата, с цел да ги отбрани от ковид, до момента в който други отхвърлят да носят маски поради физическия дискомфорт или отмалялост от карантината.

С взор в бъдещето, специалистите предизвестяват, че безразличието и апатията, в комбиниране със сезона на празниците, могат да доведат до втора вълна на инфекциите.

Броят на инфектираните с КОВИД-19 означи гърмеж, откогато Индия облекчи строгата карантина.
Някога релативно сигурна, в този момент страната е едно от най-силно засегнатите от инфекцията места по света, със седем милиона случая на ковид.

Милиони рискуваха да излязат на открито, с цел да си обезпечат прехраната в мощно отслабената стопанска система. Някои употребяват публичния превоз, до момента в който други работят наоколо до дома. Хората в този момент могат да пътуват и на по-дълги дистанции, което основава скупчвания на автобусните и железопътните гари и на летищата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР