Всичко е наред засега, зимата не е толкова студена и

...
Всичко е наред засега, зимата не е толкова студена и
Коментари Харесай

Маймуните в зоопарка в Айтос живеят като царе – имат парно, хранят се със сезонни плодове и зеленчуци

Всичко е наред към този момент, зимата не е толкоз студена и страшна. Както всяка година сме се запасили с изключение на с задоволително храна, само че и с твърдо гориво, защото през зимата отопляваме само маймунките. Освен с твърдо маймуните са отоплявани и с парно, което работи непрестанно. Температурата, която се поддържа при тях е най-малко 18 градуса,  каза за Радио " Фокус “ – Бургас Росица Златева, шеф на зоопарка в Айтос.

" Маймуните не са затворени напълно, постоянно вътрешните има малки врати са леко притворени, с цел да излизат, когато е по-топло или когато решат и да се разходят. В  дните, в които е относително топло, множеството са на открито “, сподели още Златева.

Относно храненето, тя посочи, че се стараят да ги хранят разнообразно и добави, че се стараят животните да употребяват повече плодове и зеленчуци. " Тук в Айтос скоро отвори порти нов магазин, откъдето ни дават бракуваните плодове и зеленчуци, всеки ден. Така че всеки ден за тях има всевъзможни плодове, типични за сезона “, добави шефът на зоопарка в Айтос.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР