Всичките световни рекорди които подобряваме със самолет, са само част

...
Всичките световни рекорди които подобряваме със самолет, са само част
Коментари Харесай

Пилотът Николай Калайджиев посвети видеоклип на Деня на авиацията

" Всичките международни върхове които подобряваме със аероплан, са единствено част от пътя ни да извърша задача в Космоса ", споделя летецът Николай Калайджиев. По време на подготовката му за нов Световен връх в леката авиация, на летище Драгановци край Габрово, капитан Николай Калайджиев снима особено обръщение.

В чест на 12 април - празника на Авиацията и космонавтиката, той и екипът му направиха видео-клип със алегоричен полет край българското знаме на Витите скали край Габрово, на фона на осъществяването на " Излел е Дельо бунтовник " от гайдаря Атанас Пеев.

„ Това е израз на свободния дух в полет и гордостта ни, че сме българи ” написа водачът.

Самолетът е възложен от летеца Иво Табаков, с поддръжката на летище Драгановци

Николай Калайджиев е професионален боен, лицензиран цивилен и акробатичен водач. Той оповестява още, че през май му следва да сложи нов Световен връх, който е доста рисков, изисква отлична издръжливост и централизация и безупречно обмисляне на сигурността. Миналата година водачът усъвършенства международния връх за най-вече излитания и кацания с осъществяване на полет по кръга и набор на височина 1000 фута и кацане преди, или в зона от 20 метра, с ултралек аероплан за един час. От летище Драгановци край Габрово той направи 40 обиколки за 59 минути и 32 секунди и усъвършенства предходния връх от36 излитания и кацания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР