Всичките банки, изследвани от Федералният резерв, са изпълнили условията за

...
Всичките банки, изследвани от Федералният резерв, са изпълнили условията за
Коментари Харесай

Фед: Всички банки в САЩ изпълняват условията за минимален капитал след проведения стрес тест



Всичките банки, изследвани от Федералният запас, са изпълнили изискванията за най-малък разполагаем капитал, откакто те бяха тествани за вероятни последствия от една хипотетична тежка криза, заяви централната банка на Съединени американски щати в четвъртък вечерта, оповестява " Уолстрий джърнъл ".

Федералният запас означи, че банките дават отговор на минималните условия след " мощно неподходящия стрес-тест ", който би довел до сумарни загуби от 578 милиарда $ за тестваните 35 кредитори.

Фед уточни, че общото съответствие на така наречен " личен капитал от първи ред " (tier 1 capital ratio) ще спадне от настоящото равнище от 12,3% през четвъртото тримесечие на 2017-а година до 7,9% при сюжета, заложен в " стрес теста ". Това обаче е по-ниско от равнището от 9,2% при предходния  " стрес тест ", на който банките бяха подложени през предходната година.

Според Федералния запас резултатите към момента сочат за съществуването на добре капитализиран банков бранш.

Централната банка означи, че няколко фактора са повлияли на финансовото съответствие, в това число увеличение на балансите по кредитни карти, както и последните данъчни промени, които са довели до еднократно понижаване на банковото стартово отношение на " личния капитал от първи ред ".

Банката с най-високо финансово равнище е американското отделение на Credit Suisse (17,6%), следвано от Deutsche Bank (с 12,2%), до момента в който State Street има най-ниското равнище от едвам 5,3%, до момента в който при Goldman Sachs то е от 5,6%. Трябва да се има поради, че минималният предел на изискуемия личен капитал е от 4,5%.

Това е единствено първият кръг от " стрес тестванията ", като резултатите от общия финансов разбор ще бъдат оповестени през идната седмица. Само тогава акционерите на банките ще знаят на какъв банков дял ще могат да разчита, или какъв ще бъде размерът на възможното назад изкупуване на акции от страна на кредитните институции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР