Всичките активи на Корпоративна търговска банка отидоха в руски ръце,

...
Всичките активи на Корпоративна търговска банка отидоха в руски ръце,
Коментари Харесай

Иван Костов: КТБ вече е собственост на руска банка

Всичките активи на „ Корпоративна комерсиална банка ” отидоха в съветски ръце, само че не в кръга към споменавания поради шпионския скандал у нас Константин Малофеев, а в групата на Външнотърговската банка на Русия – ВТБ. Това разяснява пред bTV някогашният министър председател Иван Костов.

Според него обвиняването в закононарушение срещу републиката за ръководителя на придвижване " Русофили " и възбраната на ген. Леонид Решетников и на Константин Малофеев да влизат в България няма да доведат до ескалация по оста " София - Москва ", защото двамата руснаци не заемат значими позиции в Кремъл и не са покрай центровете на власт в Русия

По думите на някогашния министър председател Малофеев фактически е желал да овладее „ Виваком ” и други активи на КТБ, само че „ в случай че лявата ръка е желала това да стане, дясната е желала друго ”. Според Костов съветският предприемач е опитвал да въздейства процесите в Донбас, Република Сръбска и Черна гора, само че на всички места се е провалил. За Решетников той споделя, че се самолансирал като значим човек в България без да има политическа тежест.

„ Това, което се случи, преди 5 година сме го описали в един отчет от април 2015 година Дадохме го на службите, само че тогава не последва нищо ”, уточни Костов, като добави, че службите би трябвало да отговорят на въпроса дали към ВТБ е рискова с въздействието си за България.

„ Много е мощно съветското въздействие в България, България е доста уязвима, тъй като на българския народ му е внушено, че той самичък не може да реализира нищо, че е получил безплатно свободата си, че във всичко, което е опитал самичък да направи, се е провалил. Създаден му е комплекс за непълноценност и комплекс за благодарност. Това се поддържа на всички равнища, учи се в учебно заведение ”, означи Костов.

Бившият министър председател предизвести, че партиите в Народното събрание, които са свързани с Москва, са доста по-опасни от НПО-тата като „ Русофили ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР