Всичките 194 страни членки на Световната здравна организация (СЗО), включително

...
Всичките 194 страни членки на Световната здравна организация (СЗО), включително
Коментари Харесай

СЗО прие резолюция за разследване на глобалната реакция на COVID-19

Всичките 194 страни членки на Световната здравна организация (СЗО), в това число Съединени американски щати и Китай, одобриха резолюция за самостоятелна оценка на метода, по който организацията на Организация на обединените нации е реагирала на пандемията от новия ковид, предадоха „ Франс прес “ и „ Ройтерс “.
Съединени американски щати счита, че СЗО не е осигурила задоволително информация за ковид Обвиненията направи американският здравен министър пред Световната здравна асамблея на Организация на обединените нации
Документът беше импортирана от Европейски Съюз от името на над 100 страни, измежду които Австралия, Китай и Япония.
В признатия с консенсус текст се планува допустимо най-скоро да стартира „ развой на безпристрастна, самостоятелна и цялостна оценка " на координираните от СЗО интернационалните дейности за битка с пандемията за „ да се усъвършенства международният потенциал за предварителна защита, подготвеност и реакция на пандемии ".

Чрез осъществяването на оценка на реакцията на СЗО на пандемията ще се даде отговор на обвиняванията на американския президент Доналд Тръмп, че СЗО се е трансформирала в организация, следена от Китай.

Тръмп прекрати американското финансиране на организация и заплаши, че Съединени американски щати може да я изоставен.
Резолюцията планува да има „ научни задачи и съдействие на място " при подготовката на оценката.

Китай

съобщи, че е отворен за без значение следствие, само че не и преди края на пандемията. На откриването на двудневната годишна сесия на СЗО този понеделниккитайският президент Си Цзинпин увери, че възможната китайска ваксина ще може да бъде употребена за богатството на целия свят, както планува признатата от СЗО резолюция.
СЗО: Коронавирусът е натурален, а не основан в лаборатория Здравната организация отговори на изказванията на Доналд Тръмп, че вирусът е дело на Китай
Позицията на Си бе споделена от френския президент Еманюел Макрон, съгласно който " всеки би трябвало да има достъп " до бъдеща ваксина.

Желанието на Съединени американски щати за следствие на появяването на ковид и обвиняванията към Китай за късно обявяване на заплахата от болестта, както и съмненията, че SARS-CoV-2 е лабораторно основан в Ухан, провокираха напрежение сред Пекин и Вашингтон.

Исканията за следствие от страна на Австралия утежниха и връзките сред Канбера и Пекин.

Китай съобщи, че Съединените щати се пробват да трансферират другаде виновността за личното си несправяне с епидемията от новия ковид. Русия също разкритикува Вашингтон за опитите да бъде разрушена Световната здравна организация.

На този декор препоръчаната от Европейски Съюз резолюция беше консенсусен вид за всички страни. Европейски Съюз поддържа напъните на Световната здравна организация против пандемията от COVID-19, съобщи през днешния ден представител на Европейската работа за външна активност, акцентирайки, че в този момент е време за съпричастие, а не за изтъкване с пръст или за омаловажаване на интернационалното съдействие.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 259 24 112 646 Света 4 956 160 68 036 323 296 1 940 202 Заразени* Нови Починали България 2 259 24 112 Света 4 956 160 68 036 323 296
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР