Всички знаят приказкатаза Пинокио, дървеното момче, чийто нос се удължава,

...
Всички знаят приказкатаза Пинокио, дървеното момче, чийто нос се удължава,
Коментари Харесай

Защо носът на лъжците се скъсява?

Всички знаят приказката за Пинокио , дървеното момче, чийто нос се удължава, когато излъже. Испански учени обаче потвърдиха, че за " същинските момчета " е правилно противоположното - носът се съкратява, заяви в. " Дейли мейл ".

 
Когато човек лъже, носът се свива, тъй като температурата му пада. Учените от университета на Гранада сътвориха самобитен детектор на лъжата по температурата на носа. Т ой улавя лъжите с 80 % акуратност .

Този тест е най-надеждният полиграф . Той е с 10 % по-точен от професионалните.
 Студеният нос е симптом за умствено претоварване Когато лъжем, температурата на върха на носа пада с до 1,2 градуса ЦелзийThinkStock/Getty Images
Когато лъжем, температурата на върха на носа пада с до 1,2 градуса Целзий, а на челото се покачва с до 1,5 градуса Целзий.-->

Колкото по-голяма е разликата в топлината сред тези две елементи на лицето, толкоз по-голяма е вероятността индивидът да лъже Тази странна реакция се задейства от усилието на мозъка, когато лъжем , както и от безпокойството, че може да ни разкрият. Затова носът малко се свива, въпреки и разликата да е недоловима с човешко око. 

И още за лъжите и по какъв начин да разпознаем лъжците:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР