Всички знаят много добре, че не каня магистрати вкъщи или

...
Всички знаят много добре, че не каня магистрати вкъщи или
Коментари Харесай

Румен Радев: Не викам главния прокурор всяка сряда

" Всички знаят доста добре, че не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона. " Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Благоевград в отговор на обвиняванията на Бойко Борисов, че се меси в правосъдната система. " Създава се изкуствена драма. Консултациите, които организирам преди избора на нов основен прокурор, дават отговор на публичните упования за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури при избора му. Обществото ни чака правдивост, чака действителна битка с корупцията. Затова и всички институции би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност ", разяснява Радев.

Вече мъчно може да приказваме за договаряния за самолетите Ф-16, акцентира президентът. По думите му държавното управление и Народно събрание са задраскали спортната процедура, която е поръчител за реализиране на най-хубави условия за България. Кабинетът одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече, само че не споделя какъв брой, тъй като идват избори ", означи Радев. Според него са неразбираеми и изискванията за индустриалното съдействие, които са значими за нашата стопанска система. В този доста значим план не трябваше да се подхожда с лозунги, заклинания, а с действителни причини. Силно се надявам държавното управление в устрема си да понижи цената да не протяга ръка на целостта на пакета и на качествата на закупуваните самолети, тъй като това ще обезсмисли целия план ", безапелационен е Радев.

Автентичният и дълготраен триумф изисква висока персонална мотивация и цялостна отдаденост и дисциплинираност, сподели по-късно президентът по време на формалната гала по дипломирането на студенти от Американския университет. " Радвам се, че младежи от десетки страни избраха за свое семейство Американския университет и одобриха красивия Благоевград за собствен втори дом. Вие ще сте образец за своето и идващите генерации ", обърна се към младежите Радев. Той добави, че поддръжката, която абитуриентите получават от своите преподаватели, фамилиите и локалната общественост, е доста значима. Държавният глава поздрави управлението и преподавателите за високия стандарт на академично обучение, който отстояват.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР