Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи

...
Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи
Коментари Харесай

Румен Радев за новия главен прокурор: Не настоявам за имена, а за законност

Всички знаят доста добре, че аз не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Благоевград в отговор на въпрос за консултациите, които президентът организира с представители на правосъдната и изпълнителната власт за критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.
Помолен да разяснява дали диалозите са интервенция в правосъдната власт, както съобщи министър председателят, Румен Радев уточни, че се основава „ изкуствена драма “. „ Тези съвещания дават отговор на публичните упования за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури при избора на нов основен прокурор, тъй като обществото ни чака правдивост, чака действителна битка с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност “, уточни президентът.
В отговор на въпрос за хода на договарянията за нов изтребител за Българската войска Румен Радев акцентира, че в този доста значим за страната ни план не е трябвало да се подхожда „ с лозунги и заклинания, а с действителни причини “. „ След като държавното управление и Народното събрание „ задраскаха “ спортната процедура, която е поръчител за реализиране на най-хубави условия за България, към този момент мъчно можем да приказваме за договаряния “, уточни президентът и добави, че неразбираеми остават и изискванията за индустриално съдействие и офсет, които са значими за нашата стопанска система. „ Правителството одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече, само че не споделя какъв брой, тъй като, виждате, идват избори “, съобщи Румен Радев. Президентът прикани държавното управление в устрема си да понижи цената да не протяга ръка на целостта на пакета и на качествата, тъй като това ще обезсмисли целия план.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР