Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи

...
Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати вкъщи
Коментари Харесай

Президентът: Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда

" Всички знаят доста добре, че аз не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Благоевград в отговор на въпрос за консултациите, които президентът организира с представители на правосъдната и изпълнителната власт за критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор, оповестиха от прессекретариата на президента.

Помолен да разяснява дали диалозите са интервенция в правосъдната власт, както го упрекна министър председателят, Румен Радев уточни, че се основава " изкуствена драма ".

" Тези съвещания дават отговор на публичните упования за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури при избора на нов основен прокурор, тъй като обществото ни чака правдивост, чака действителна битка с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност ", уточни президентът.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР