Всички знаят кой е единственият политик у нас, който може

...
Всички знаят кой е единственият политик у нас, който може
Коментари Харесай

Сбърканата логика между Връв и Резово

Всички знаят кой е единственият политик у нас, който може да приказва каквото си желае, без това да донесе каквито и да било последици. Борисов съобщи в прав текст, че в родния парламент има хора, забъркани в наркотрафик. В Мексико или Колумбия това би прозвучало като най-тъпия анекдот на годината. А тук настана тишина. По предписание уточняващи въпроси към министър-председателя не се задават, тъй като те го изнервят и стартира да гледа неприятно. Журналистическото приятелство изпадна в скоротечна амнезия и завчас не помни изреченото от премиера. Същата диагноза си сложиха сами и политическите сили, за които тематиката се оказа безинтересна. Или рискова.

56% от участвалите в анкета на ФАКТИ са на мнение, че казаното от Борисов е истина. 27% пък упорстват Прокуратурата да се самосезира , което би било разумно в едно обикновено общество.

Темата заглъхна като ехтене от гръм на банкомат. Е, прокуратурата въпреки всичко не заставам със скръстени ръце. Взе, че оневини скоропостижно сдалия поста здравен министър професор-генерал Петров. Логиката сред Връв и Резово има свои лични параметри и вътрешни взаимовръзки, недостъпни за здравия разсъдък от други географски ширини. Да дадеш поръчка на шурей си не е нелегално, както се оказа, тъй като той не е и шурей като шурей - няма автограф със щерката. Ако има нещо аморално, то е пренебрежимо мъничко, тъй като оставката е честен акт, който измества изцяло с величието си всевъзможни жалки опити за вменяване на виновност, да не приказваме за присъединяване в някакъв злокобен и срамен Зетгейт.

"Откъде да знам за тоя одитен отчет ", тросна се Борисов. И...толкова. Смее ли някой да му досажда повече. Бързото разкарване на професора-генерал евентуално демонстрира, че като персона той не е заемал някаква значима позиция в координатната система на ръководещите. Спомнете си нервността с войнишкото изпращане на Делян Добрев. Или, което не е по-малко евентуално, Петров е бил несъответствуващият човек за "по-големи каузи ". Защото да дадеш бял самун на зетя, напълно не е черешката на тортата. Проблемът наподобява е решен - иде "диалогичен " икономист, служил правилно на доста господари. Чак да ти стане жалост за Близнашки - той с какво беше по-лош?! Извод - момчета и девойки, в случай че желаете да участвате в не напълно морална, само че изцяло законна договорка, не подписвайте цивилен брак. Живейте дружно, обичайте се, уважавайте се, единствено не се подписвайте.

Нинова и Цветанов пък отидоха на кино и направиха заплашителен сеир. Вторият в ГЕРБ бе превъзбуден от опцията да стане деятелен участник в смяна на конституцията на страната. Под привидно благородния предтекст, да се отстрани отминалостта за закононарушения при приватизацията. И хората търкаха очи и подаваха уши невярващо. Най-после правдивост! Толкова е хубаво, че чак не е истина. Обаче внезапно Даниел Кирилов спука дирижабъла на фантазиите. "Няма да скапваме приватизационни покупко-продажби ", успокои Кирилов приватизаторите, които умираха от боязън в мазетата на палатите си.

А за народът остана да гадае, какво друго можем да създадем на "лошите ", които взеха на безценица активите на Живкова България. Освен да избират сред неодобрение и мъмрене. Кой добряк си показва, че ще бъдат разваляни покупко-продажби, както бленува суверенът. Нали ГЕРБ ще бъдат упрекнати в национализация и реквизиция, както стана неотдавна със военно-промишления комплекс. И най-страшното обвиняване у нас - ще бъдат жигосани като комунисти.

Като чувам Десислва Атанасова, май ще променяме конституцията с цел да си приказваме, какво е направила Нинова през 1998 година То пък не било нелегално, както депутатката от ГЕРБ твърди. За Симеон Сакскобургготски не я трансформираха конституцията през 2001 година, та да стане президент и да му е мирна главата на Костов, само че за Корнелия е необходимо. Но, да не ровим непознати остарели рани. Не е възпитано, пък и нали в историята няма в случай че.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР