Всички знаят, че котките са изключително гальовни домашни любимци. Най-приятният

...
Всички знаят, че котките са изключително гальовни домашни любимци. Най-приятният
Коментари Харесай

На кои места котките не обичат да бъдат галени?

Всички знаят, че котките са извънредно гальовни домашни любимци. Най-приятният метод да поддържат връзка със стопаните си е галенето. Те имат хиляди способи да подканят своя обичан човек в дома да ги погали. Доволното мъркане е това, с което се отплащат за ласките.

Всеки притежател на пухкаво мъркащо коте знае, че котките обичат да бъдат галени до главичката, под брадичката, към ушенцата, главно в горната част на тялото.

Котките основават усещане, че ще отговорят с нежно мъркане и предостатъчно присвити очи, в случай че бъдат галени, без значение къде. Това е неправилна визия и може да бъде разрушена по не изключително прелестен метод - с одраскване или захапване от котето.

Да, котките имат своите неразрешени зони от тялото, където не обичат да бъдат докосвани и реагират незабавно при опит за глезене на тези места. Ето за какво е значимо да знаете къде котките не обичат да бъдат галени.

Причината да драскат и съскат, в случай че индивидът неблагоразумно ги допре в избрани зони от тялото е, че те се усещат уязвими на тези места, инстинктът им за самоотбрана се задейства и реагират нападателно.

Първото място, което би трябвало да се запомни като неприятно за досег за котките, е коремчето. В тази част на тялото се намират множеството им витално значими органи.

По времето, когато са били в дивата природа, котките са нападани от своите врагове като са атакувани тъкмо в зоната на корема. Това се е запазило в генетичната им памет и по инстинкт от напълно дребни те знаят, че би трябвало да пазят това място.

 Котка в леглото

Освен по корема, котките не обичат да бъдат галени или докосвани под мишниците, в основата на опашчицата, която също е едва място. Както при хората, и котетата не обичат да пипат петичките им. Не се радват да им пипат ноктите, тъй като те са тяхното защитно оръжие. Не обичат глезене по тялото в посока, противоположна на козината.

Колкото и да обичат милувките, котките не остават удовлетворени, в случай че стопанинът им прекали. Те постоянно предизвестяват с леко ухапване или сигнален жест, че ще драскат, само че в случай че това не помогне, в действителност хапят, драскат или съскат заплашително. Експертите поучават при такива случаи индивидът незабавно да се в профил от котето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР