Всички знаем ужасното чувство, когато коремът ни се превръща в

...
Всички знаем ужасното чувство, когато коремът ни се превръща в
Коментари Харесай

17 начина да се чувствате по-малко подути и по-слаби

Всички знаем ужасното възприятие, когато коремът ни се трансформира в балон. Сега ще ви дадем няколко съвета за това по какъв начин да предотвратите подуването и да се чувствате по-слаби:

1. Яжте салата един път дневно

Яжте огромна салата за едно от хранения денем (обяд или вечеря). Това ще ви помогне да си набавите нужните фибри.

2. Изберете подобаващите бобови храни

Ако бобовите храни ви предизвикват газове, изберете леща или черен фасул, тъй като са по-лесни за храносмилане от нахута и белия фасул. Също по този начин, избягвайте консервите. Купете си боба или лещата, накиснете ги във вода, сварете ги и готово. По този метод са по-лесно смилаеми.

3. Ограничете приема на захар

Във вашия гастро-интестинален тракт има трилиони бактерии, които нормално оказват помощ за здравето, само че тези бактерии употребяват захарите във вашите храни и могат да усилят производството на газове и да причинят отичане. Опитайте да изключите храни с бяла захар и даже мед и кленов сироп, с цел да видите по какъв начин се чувствате.

4. Пийте тонове вода

Пиенето на вода е най-лесният метод да поддържате храносмилателната си система в положително здраве и да избегнете подуването.

5. Една ябълка дневно

Яденето на богата на фибри ябълка всеки ден може да бъде елементарен метод да предотвратите запек и да се отървете от ежедневното си отичане.

6. Избягвайте млечни артикули

Лактозната нетърпимост може да варира от лека до тежка, само че по един или различен метод газовете нормално са признак. Опитайте да ограничите количеството мляко, сирене, кисело мляко и сладолед, които ядете, и да видите дали това оказва помощ. Има толкоз доста млечни други възможности, които можете да ядете!

7. Опитайте от време на време недояждане

Дайте на храносмилателната система спирането, което е належащо, с цел да действа обикновено, като вършиме от време на време недояждане. Всичко, което би трябвало да вършиме, е да съкратите прозореца на времето, през което ядете всеки ден. Опитайте да ядете от 11 часа до 19:00 часа и вижте по какъв начин се чувствате.

8. Избягвайте люти храни

Пикантните храни могат да провокират разстройство в храносмилането, което води до газове и диария. Избягвайте пикантните храни.

9. Йога
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР