Всички знаем на какво са ни учили бабите и дядовците,

...
Всички знаем на какво са ни учили бабите и дядовците,
Коментари Харесай

Лечебната сила на чесъна

Всички знаем на какво са ни учили бабите и дядовците, а точно да хапваме чесън, с цел да държим доктора надалеч. Съвсем правилно се оказва и до ден сегашен. Освен доста апетитен за разнообразни ястия и салати, чесънът е превъзходен за здравето ни.
 
Чесънът доста сполучливо укрепва имунната система и е добър в битката с кашлица, бронхит, белодробен хиперемия. Особено потребно е да се употребява през зимните и пролетните месеци. При първи признаци на простуда е идеално да се изяде една скилидка чесън в мед.

 
Чесънът съдържа фосфор, калций и желязо, йод, алицин и алисатин. Той е потребен при диабет. Маслото от чесън оказва помощ при лекуването на страничните резултати на диабета.
 
Той е потребен при хипертония. Когато човек има високо кръвно, алицинът в чесъна работи отпускащо на кръвоносните съдове. Чесънът се бори и с тромбозите.

 
Всекидневната приложимост на чесън оказва помощ да се отстранят проблемите с храносмилането. Дори раздразнения на храносмилателния тракт могат да бъдат отстранени с чесън.-->
 
Използваме чесъна повече от три хиляди години. През Първата международна война хирурзите са употребявали чесъна за антисептик при лекуване на рани.
 
Чесънът е богат на селен, кверцетин и витамин С, което оказва помощ за лекуването на очни инфекции и заболявания. При болки в ушите се употребява чесън, тъй като той има противогъбични и антибиотични свойства.

 
Чесънът е отличен източник на витамин В6, който е нужен на индивида за образуването на нови кафези и поддържането на имунната система. Витамин В6 оказва помощ човек да се оправи с измененията в настроението и депресията.
 
Той оказва помощ и в битката с импотентността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР