Всички знаем коя е Бритни Спиърс - иконичната поп звезда

...
Всички знаем коя е Бритни Спиърс - иконичната поп звезда
Коментари Харесай

#FreeBritney или шокиращата история на Бритни Спиърс, която живее като заложница

Всички знаем коя е Бритни Спиърс - иконичната поп звезда от края на 90-те и началото на 21-ви век, която бе кумир за не малко девойки и идеал на много момчета по света. Песните ѝ бяха безспорни шлагери, които честичко си припяваме и до през днешния ден.

Но зад славата, парите и милионите почитатели, стои една извънредно мрачна и извратена история, която малко на брой знаят. За страдание, всичко това не е смешка, а самата истина. Дами и господа, това е животът на Бритни Спиърс...

Пригответе се, тъй като дупката е в действителност дълбока.

Бритни се насочва към славата още на невръстна възраст. На 4 години тя към този момент е дете звезда на Бродуей, а по-късно стартира да се изявява с Клуба на Мики Маус на Дисни, а по-късно стартира и соло кариера, с която е позната и до през днешния ден. Кариерата ѝ е била на автопилот през целия ѝ живот. Ако погледнем песните ѝ и се вслушаме в текста им, ще забележим, че тя се пробва да ни подскаже, че е била следена и насочвана през цеия си живот. Примери са текстове на песни като Lucky, Overprotected, My Perogative, Circus, Piece of Me и Gimme More. В клиповете, изявите си на сцена, фотосессите си и плакатите за турнетата, тя най-често е показвана в клетка или окована във вериги.

От по-старите ѝ видеа, в които пее, ясно може да се усети, че гласът ѝ доста прилича този на Кристина Агилера, а това не се харесвало на музикалната компания, която стояла зад нея. По това време и двете били част от Клуба на Мики Маус на Дисни и им предстояло да издадат дебютните си албуми. По тази причина те настояли Бритни да опита да промени звученето си. Вярвали, че по-различната бленда ще ѝ даде по-разпознаваем имидж и по-успешна кариера и това е гласът на Бритни, който познавам и до през днешния ден. Макар тя въобще да не е звучала по този начин при започване на кариерата си...

Тази смяна в метода на пеене действително е извънредно нездравослвона и рискова за един реализатор и с годините това единствено унищожава гласа на Бритни Спиърс. По тази причина изпълнителката все по-често стартира да прибягва до плейбек. През 2006г. Бритни има предпочитание да запише акустичен албум, употребявайки същинския си глас, само че концепцията пропада, откакто от музикалната компания схващат, че тя желае да пее с същинския си глас. Не й е разрешено да пее онлайн, тъй като или гласът ѝ ще я съобщи или ще би трябвало да пее с същинския си по-дълбок глас, което не е в услуга на музкалната компания. През цялата си кариера, Бритни е третирана като стока, която би трябвало да се продава.

 бритни спиърс Getty/Gulliver

И в този момент стига до значителната част. Всички помним рецесията на Бритни през 2007, когато певицата обръсна главата си. Преди това да се случи, изпълнителката трябваше да премине през много обществен бракоразвод, имаше 2 деца под 2-годишна възраст и всяка нейна стъпка се следеше зорко от почитатели и папараци. Психическият ѝ срив беше на кориците на всички вестници и списания. Снимки и видеа на нея и дребните ѝ деца, плъзнаха в интернет. Има десетки видеа, на които се вижда по какъв начин Бритни е безмилостно преследвана и унизена от папараците. Опитваха да я снимат, до момента в който е в тоалетната, до момента в който плаче и ги умолява да спрат да я преследват, снимаха я гола в кола за спешна помощ, която я кара към психиатрична клиника.

След психическия срив и бръсненето на главата Бритни се затвори вкъщи с децата си, стартира да приказва с английски акцент, носеше розова перука на всички места и даже бе засечена да пазари гола. По това време певицата влиза 2 пъти в болница. В този миг татко ѝ взема решение да изиска от съда краткотрайно настойничество над нея, единствено до момента в който се възвърне. 6 месеца след рецесията, Бритни пуска сингъла си Womanizer и издава нов албум, който ѝ печели 131 милиона $. Ако певицата е толкоз зле, за какво продължава да работи на цялостни обороти?

 бритни спиърс Getty/Gulliver

Година по-късно, татко ѝ желае от съда попечителството над щерка му да премине от краткотрайно в непрекъснато. Той твърди, че Бритни, която се намира в средата на 20-те си години, страда от начална фаза на деменция .Съдът му разрешава и от този миг нататък бащата на Бритни Спиърс има цялостен надзор над живота ѝ. Цели 12 години.

А ето какво тъкмо значи това:

Днес Бритни Спиърс е 38-годишна жена, която не може да прави следните неща без легалното разрешение на татко си или може да бъде затворена в психиатрична клиника - не може да кара кола, да гласоподава, да се омъжи, да има деца, да харчи парите си, да знае по какъв начин се харчат парите ѝ, да вижда децата си (има едвам 30% настойничество над тях), да напуща дома си, да си наеме юрист, да управлява кариерата си, да приказва за попечителството в изявленията, да дава изявленията, които не са с авансово подадени въпроси, утвърдени от татко ѝ, да употребява телефона без да бъде следена, да употребява обществените мрежи без да бъде следена, да контактува с някого преди той да бъде претърсен и утвърден, да върви на пазар, да излиза на разходки...

 бритни спиърс Getty/Gulliver

Този тип специфичен контрол е основан за хора със съществени психологични проблеми. Най-вече за доста възрастни хора, които имат сериозна форма на деменция или друго сходно заболяване. Създаден е за хора, които безусловно не могат да се грижат за себе си. Ако Бритни е толкоз зле и не е способна да се грижи за себе си, за какво към момента работи?

От началото на специфичния ѝ контрол тя е издала 4 албума, направила е 3 международни турнета, цели 4 години е имала шоу във Вегас, била е жури в X-Factor, пуснала е лична марка парфюми и долни дрехи на пазара и е изкарвала по 138 милиона $ на година.

През януари предходната година, Бритни е затворена в психиатрична клиника, тъй като е забелязана на кара до ресторант дружно с приятеля си, без да има позволение за това от татко си и тъй като е отказала да приема медикаментите, които "я държат под надзор ". Пред съда споделя, че е държана вкъщи от татко ѝ срещу волята ѝ. Нейното изказване незабавно се появява в пресата и по този начин стартира придвижването #FreeBritney или #ДаОсвободимБритни. Съдът стартира следствие по случая, а самата майка на певицата признава, че Бритни е държана като заложница в личния ѝ дом. От екипа на Бритни отвръщат със закани за съд към всеки, който употребява хаштага и поддържа придвижването за независимост на изпълнителката.

 бритни спиърс Getty/Gulliver

Всяка година певицата заплаща по 1 милион $ в такси, с цел да продължава нейния специфичен контрол и настойничество. Налага ѝ се също да заплаща заплата от 100 хиляди $ на татко си, както и да заплаща за юрист, който даже няма право да избере. П олага ѝ се прехрана от към хиляда $ на седмица, с които да заплаща сметки и да си купува нужното. А е пресметнато, че благосъстоянието ѝ възлиза на 250 милиона $.

Историята зад Бритни Спиърс несъмнено е много притеснителна, мрачна и неразбираема, само че едно е несъмнено - никое човешко създание не заслужава да бъде държано в плен и да няма право на глас. Това са главните човешки права, които са ѝ били отнети, а даже не е ясно дали всичко това се е случило по справедливи аргументи. Предстои да разберем дали придвижването #FreeBritney ще успее и дали изпълнителката ще има волята да потвърди, че е способна да управлява живота и кариерата си.

Още по тематиката:
Отново на ръба: Бритни Спиърс влезе в психиатрична клиника
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР