Всички знаем колко важна е хидратацията за кожата, но трудно

...
Всички знаем колко важна е хидратацията за кожата, но трудно
Коментари Харесай

Нашата тайна рецепта за хидратирана кожа


Всички знаем какъв брой значима е хидратацията за кожата, само че мъчно намираме верния артикул, с който да си я набавим. Понякога попадаме на крем с по-плътна текстура, която даже и сухата кожата не съумява да понесе добре, различен път е с лека и ефирна, попива бързо, само че не усещаме кожата си нито свежа, нито хидратирана след нанасяне. Да, на девойките е мъчно да се угоди, биха споделили половинките ни, само че по кое време ли пък сме се съобразявали с тях, изключително във връзка с козметиката си.

Е, и аз не се преценявам, и аз мъчно си намирам добър хидратиращ артикул, а за момиче от града със суха към смесена кожа като мен това е нещо, без което не мога и заран, и вечер. И няма никакво значение дали съм в изолираност, работя от у дома, или се веселя на пролетното слънце на открито. Точно по тази причина с голямо любознание хванах в ръцете си новия на Eucerin® от серията Hyaluron-Filler , тъй като лятото следва и без значение от температурите кожата ми има потребност от 24-часова хидратация, изключително в случай че съумея да стигна и до някой плаж през идващите месеци.



Може би знаете, че нормално разпознаваме дехидратацията по чувството за суха и опъната кожа, фините линии, които безсрамно се демонстрират по лицето ни и от време на време даже се образуват бръчки. Дали ще е поради честото измиване, несъразмерното излагане на слънце, сухият въздух, или ЕГН-то (да, него е мъчно да го излъжем понякога), аргументите могат да бъдат разнообразни. Важното е, че един подобен дребен флакон като този, който можем да носим със себе си даже и по време на път, може да ни защищити от нея и да ни накара да се усещаме по-красиви и уверени (и да забави ЕГН-то).

Защото през лятото не ни би трябвало доста, с цел да бъдем щастливи – малко хидратант за блестяща кожа под слънцето, морски пръски в косите и стъпки, заровени в пясъка.

А както към този момент ви загатнах, първото неща в листата го отметнах, само че за какво точно  на  Eucerin®  от серията Hyaluron-Filler ли? Защото тази ултрафина гел текстура безусловно се топи по лицето ми, когато го нанасям нежно с пръсти. Абсорбира се доста бързо и оставя чувство за прохлада, мекост и хидратация, а и незабавно по-късно мога да нанеса грим, в случай че се постанова да напусна за малко моя личен home office. Няма по какъв начин да не загатна и нежния мирис, който оставя по кожата ми след нанасяне. Да, и сетивата са удовлетворени, освен кожата!



Тайната на продукта се крие в това, че в него има три пъти повече хиалуронова киселина  (*3 пъти по-висока централизация спрямо Hyaluron-Filler CC кремове), а както знаем, тя има способността да задържа доста вода – един грам може да задържи сред един и 10 литра вода. Най-важната роля на хиалуроновата киселина е, че работи като запълваща субстанция за кожата и по този метод понижава дълбочината на бръчките. За страдание, равнището на хиалуронова киселина понижава с годините.

Към нея обаче е прибавен и глицерин , който също е една от личните вещества на кожата, значима за поддържане на нейната хидратация. Като „ натурален овлажняващ фактор “ той има способността да притегля и задържа вода и по този начин да предотвратява дехидратирането на кожата. Представете си какво вършат като тандем.

Важно е на финала обаче да отбележа, че  е подобаващ за всички видове кожа, в това число и в случай че е по-чувствителна като моята. Пасва към всяка рутина и добавя серията Eucerin® Hyaluron-Filler , тъй че е отлична основа за всеки, който към този момент употребява други Hyaluron-Filler артикули. Е, май сме подготвени за лятото, а?

 

С поддръжката на Eucerin

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР