Всички знаем колко полезно е да ядем зеленчуци. Знаем и

...
Всички знаем колко полезно е да ядем зеленчуци. Знаем и
Коментари Харесай

Колко време трябва да печем различните зеленчуци

Всички знаем какъв брой потребно е да ядем зеленчуци. Знаем и че най-добре те резервират качествата си, когато са сурови, само че все пак в множеството случаи като че ли избираме да ги сготвим. И въпреки че има доста " верни " способи за подготвяне на зеленчуци, сякаш печенето е допустимо най-хубавият, да не загатваме и какъв брой елементарно е за осъществяване.
 Плодовете, зеленчуците и какво се случва, в случай че не ги консумираме
Какво се случва, в случай че не ядем плодове и зеленчуци

Нищо положително, сигурно

Ползите от печенето на зеленчуци са доста. Това е освен много удобен способ, само че даже не се нуждаем от рецепта или спомагателни съставки, с изключение на малко лой за готвене и сол. Печенето прибавя дълбочина на усета и прави всеки един зарзават доста по-апетитен.

Нека единствено за момент се замислим за вкусовите разлики сред варено брюкселско зеле и печено и на момента ще разберем за какво печенето е за предпочитане.
 Снимка 481979

За да печем зеленчуците си, просто тряжва да ги нарежем на части с идентична величина и да ги сложим в тава с малко лой. Нареждаме ги по този начин, че да има единствено един пласт, поръсваме със сол и черен пипер и печем на 220С, до момента в който омекнат и заловен лека коричка по краищата. А с цел да се ориентираме кои зеленчуци какъв брой би трябвало да печем, даваме и някои насоки, предоставени от Life Hacker.
Тънки и меки зеленчуци, като жълта тиква, тиквички, чушки, зелен боб, аспержи, домати - 10-20 минути. Зелените зеленчуци, като кале (листно зеле), сарепска горчица - 6-10 минути , според от това какъв брой хрупкави ги желаеме. Кръстоцветните зеленчуци, като броколи, зеле, брюкселско зеле, карфиол - 15-25 минути.  Снимка 481977

Лук: 30-45 минути. Гъби: 20-40 минути, според от размера. Зимна тиква: 30-60 минути , според от това какъв брой огромни са частите. Кореноплодни зеленчуци, като моркови, картофи, сладки картофи, цвекло - 35-60 минути, според от размера.  Плодовете и зеленчуците и ето по какъв начин би трябвало да ги мием постоянно
Как вярно да мием плодовете и зеленчуците

Не единствено поради ковид, а и тъй като по този начин трябва
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР