Всички знаем колко полезни за здравето са зеленчуците, но има

...
Всички знаем колко полезни за здравето са зеленчуците, но има
Коментари Харесай

Зеленчукът, без който не можем

Всички знаем какъв брой потребни за здравето са зеленчуците, само че има ли подобен, без който не можем?

Според доста експерти един от тези, който наложително би трябвало да участват в хранителния ни режим, е броколи .

Предимствата от потреблението на броколи стартират от червата. След като несмилаемите фибри от броколи стигат до дебелото черво, чревните бактерии стартират да се хранят с тях, като в същото време основават мастни киселини с къса верига.

 Снимка 356432

Това, от своя страна, води до здрави чревни бактерии, чудесно действие на червата и усъвършенствана имунна система .

Като повсеместен индикатор за организма, здравето на червата е доста значимо, защото има надълбоко въздействие освен върху храносмилателната функционалност, само че и върху настроението и активността на мозъка. Здравето на червата въздейства и на нашето тегло, и на евентуалната болежка в ставите.

Според здравното учебно заведение в Харвардския университет стомашното или чревното разстройване на даден човек фактически е причина за безпокойствие, стрес или меланхолия , тъй като мозъкът и стомашно-чревната система са тясно свързани , разкрива Independent.

 Снимка 356433

Колкото и да не ги избираме, би трябвало да сме наясно, че когато ядем здравословни храни, като броколи, понижаваме риска от проблеми с психологичното здраве. То има и многочислени други преимущества, в това число здраве за сърцето и очите, както и понижаване на холестерола.

Уверете се обаче, че готвите и консумирате броколи по най-ефикасния метод, с цел да се възползвате от всичките му преимущества за организма. Това значи, че наложително би трябвало да избягвате пърженето на зеленчука.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР