Всички знаем колко ментално изискващ спорт е тенисът и често

...
Всички знаем колко ментално изискващ спорт е тенисът и често
Коментари Харесай

Когато нервите вземат връх: Бащата на Джорджи в отчаян опит да пуши на корта

Всички знаем какъв брой ментално изискващ спорт е тенисът и постоянно точно психическата резистентност на играчите взема решение нещата сред тях на корта. Техническите качества на състезателите на най-високо равнище са съвсем изравнени, тъй че най-важно си остава умеенето да запазваш оптимално равнище на централизация, когато си подложен напрегнат.

Тази дарба не се отдава на всеки тенисист, като тъкмо тя значително отделя доста положителните от великите играчи. Истината обаче е, че нервите могат да завладеят даже най-големите първенци, а това важи с цялостна мощ на шампионатите от Големия Шлем. Днес станахме очевидци на доста явен образец за сходен гибелен резултат върху душeвността на спортиста, тъй като Камила Джорджи не беше на себе си в своя четвъртфинален дуел на Ролан Гарос против Дария Касаткина, допускайки близо 40 непредизвикани неточности за малко над час игра. По този метод италианката изгуби шансове да се класира за втория си четвъртфинал от Големия шлем, само че по-интересните събития като че ли се случваха на трибуните.

Там Серджо Джорджи беше в пъти по-напрегнат от щерка си и въобще не можеше да седне спокоен на отреденото му мястото. Треньорът на международната номер 29 стигна до такава степен, че извади скритите си резервира от цигари, които се намираха под неговата връхна дреха и скрито се опитваше да пуши сред точите, което е безусловно неразрешено наоколо до корта. В последна сметката камерите уловиха Серджо, с което беше основан един от най-забавните моменти, откогато беше обещано началото на шампионата във френската столица.

Camila Giorgi`s dad is not serious
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР