Всички знаем колко е важно да спим достатъчно, но и

...
Всички знаем колко е важно да спим достатъчно, но и
Коментари Харесай

Умни възглавници и матраци променят съня

Всички знаем какъв брой е значимо да спим задоволително, само че и пълноценно. Тъй като това се оказва задача невъзможна за доста хора в днешно време, а те са подготвени да дадат пари, с цел да трансформират този факт, бизнесът - предстоящо, насочи напъните си в тази област.

Последните нововъведения не са свързани с следващото приложение за смарт телефон, което следи циклите на съня ни, а с предметите, без които не може спалнята - матрак и възглавница . Вече и те са смарт, както множеството неща към нас.

 Снимка 335552

Първата интелигентна възглавница - Sunrise , за някои сигурно е революционен артикул. Тя трансформира метода, по който заспиваме и се будим , а в това време следи съня и на сутринта му дава оценка.

Във възглавницата има вградено осветяване , на което може да четем, преди да заспим, или да ни разсъни на сутринта. Свързва се с телефона и ни буди вместо него с музика по желание. Може и да заспим на фона на релаксиращи звуци или до момента в който слушаме аудио книга.

 Снимка 335536

Всички типове смарт възглавници работят посредством безжична връзка със смарт телефона. Има и модел - Zeeq, особено програмиран да предизвестява посредством осцилация, в случай че хъркаме. А през уикенда възглавницата може да ни буди по своя преценка в най-леката фаза на съня ни.

Публикация, споделена от Askona Sochi (@askonasochi) на Дек 15, 2017 в 7:44 PST

Ascona е съветска разработка. Новостите (тази хубава съветска дума) при нея са, че следи и сърдечния темп и вдишванията , с цел да може да разпознава сънна апнея или различен здравословен проблем.

 Снимка 335551

Умните матраци Eight имат не по-малко функционалности от възглавниците. Те още веднъж се свързват през мобилно приложение с телефона, като ни дават информация за това по какъв начин сме спали през нощта.

Осигуряват и прелестно пробуждане и поддържане на оптимална температура по време на часовете, прекарани в леглото. Тя може да е друга в двете елементи на леглото, според от самостоятелните желания.

Публикация, споделена от PerformaHome (@performahome) на Ное 25, 2016 в 12:33 PST

Матракът е затрупан с голям брой датчици , които точно регистрират виталните ни процеси и през мобилно приложение дават препоръки за възстановяване на съня.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР