Всички знаем какво е чувството да бъдем емоционално манипулирани. Това

...
Всички знаем какво е чувството да бъдем емоционално манипулирани. Това
Коментари Харесай

9 признака, че си имате вземане-даване с емоционален манипулатор

Всички знаем какво е възприятието да бъдем прочувствено манипулирани. Това може да бъде извънредно дейно. Ето за какво някои безскрупулни човеци имат навика да го вършат в действителност постоянно, написа Business Insider.

Преди няколко години Фейсбук, със съдействието на откриватели от Корнел и Калифорнийския университет, организираха опит, в който съзнателно си играеха с страстите на 689 хиляди консуматори. Техният новинарски поток (news feed) в обществената мрежа бе модифициран по този начин, че някои от хората да виждат единствено отрицателни истории, до момента в който другите – единствено позитивни.

Естествено, когато потребителите вземат решение да разгласяват собствен личен ъпдейт, той значително е бил повлиян от настроението на постовете, които са видели преди този момент.

Фейсбук отнесе голям брой рецензии поради опита, защото никой от „ участниците “ не е дал своето единодушие да се включи. Може би по-плашещото в тази ситуация обаче е по какъв начин измамата на обществената мрежа демонстрира какъв брой елементарно могат да се манипулират страстите на хората.

В края на краищата – в случай че Фейсбук може да манипулира страстите ви, просто като промени вашия новинарски поток, какво остава за същински, живот човек, който познава всички ваши слаби страни. Умелият прочувствен манипулатор може да унищожи вашето самочувствие и да ви накара да се усъмните в здравия ви разсъдък.

Именно заради простата причина, че прочувствените манипулатори могат да бъдат толкоз разрушителни, е значимо да можем да ги разпознаваме овреме. Не е толкоз елементарно, колкото евентуално допускате, защото този вид хора са в действителност опитни. Те стартират с дребни операции и последователно подвигат залозите – толкоз постепенно, че изобщо не осъзнавате какво се случва.

За благополучие, в случай че знаете за кои признаци да гледате, ще съумеете да откроите прочувствения манипулатор с лекост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР