Всички знаем, че заседналият начин на живот е враг на

...
Всички знаем, че заседналият начин на живот е враг на
Коментари Харесай

Още един минус за здравето ни от пандемията

Всички знаем, че заседналият метод на живот е зложелател на нашето здраве. И в случай че до неотдавна за него можеше да упрекваме мързела или неналичието на мотивация, по време на разпространяването на COVID-19 аргументите са повече от основателни.
 Коронавирусът, тренировките, носенето на маска и вреди ли ни то
Да упражняваме ли с маска

Какви са плюсовете и минусите

Самоизолацията, работата от къщи, отдалеченото образование - животът ни се обърна наобратно и ни приклещи затворени по домовете.

Това обаче не би трябвало да става причина, напълно да спрем придвижването, тъй като заплахите за здравето са големи, предизвестява Световната здравна организация (СЗО).
 Снимка 506991

Важно е да компенсираме все по-заседналия метод на живот с физически действия, с цел да се предпазим от заболявания и да си осигурим по-дълъг живот.

Всички възрастни имат потребност от минимум 150 минути физическа интензивност на седмиц а. Това е изключително значимо за физическото и психическо здраве в ерата на COVID-19.

За децата и юношите се предлага приблизително по един час извършения на ден и ограничение на времето, прекарвано пред екраните на електронни устройства.

" Увеличаването на физическата интензивност освен оказва помощ за попречване и надзор на сърдечни болести, диабет вид 2 и рак , само че също по този начин понижава признаците на меланхолия и тревога, понижава когнитивния спад, в това число заболяването на Алцхаймер, и усъвършенства паметта ", сподели Рюдигер Крех, шеф на СЗО по време брифинг за поощряване на здравето, представен от.
 Снимка 507002

Физическата интензивност може да включва вървене, колоездене, градинарство , даже разчистване, споделят от СЗО. Да бъдем дейни всеки ден е добре освен за телата ни, само че и за психологичното ни здраве, изяснява Фиона Бул, началник на звеното за физическа интензивност на СЗО.

Препоръките за бременните дами и майките , които скоро са родили, са за 150 до 300 минути умерена до енергична интензивност на седмица.
 Коронавирусът, психологичните болести и провокира ли COVID-19 деменция
Предизвиква ли коронавирусът деменция

Нови изненадващи последици от болестта

Хората над 65 години се съветвани с изключение на всичко да правят извършения за подсилване на мускулите и такива за баланс и съгласуваност.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР