Всички знаем, че закуската е изключително важно хранене и заради

...
Всички знаем, че закуската е изключително важно хранене и заради
Коментари Харесай

Не яжте тези 5 храни на закуска

Всички знаем, че закуската е извънредно значимо хранене и поради това би трябвало да бъде допустимо най-здравословна за тялото. Първото утринно хранене задава звук за целия ден, зарежда ни с сила, а също по този начин дава чувство за жизненост. Не всички обаче знаят, че някои артикули не би трябвало да се ядат на гладно, защото нанасят удар върху здравето, както и върху фигурата.

1. Сурови зеленчуци

Много хора считат, че зеленчуковата салата е доста здравословна. Това е по този начин, несъмнено, само че не и за закуска. Суровите зеленчуци са с високо наличие на груби фибри. Те нервират лигавицата на стомаха и предизвикват възприятие на тежест и отичане. В допълнение, салата от сурови зеленчуци заран може да докара до отичане на корема и нараснало произвеждане на газове през целия ден.

2. Сладкиши

Тези, които са привикнали да закусват с вкусни сладкиши или бисквити би трябвало да се замислят съществено. Такава нездравословна закуска може да докара до развиване на диабет вид 2. Работата е там, че на празен корем сладката закуска се трансформира в отвратително тестване. Тялото стартира интензивно да създава инсулин. С течение на времето панкреасът няма да може да се „ бори “ със захарта, както преди.

3. Цитрусови плодове

Във филмите постоянно демонстрират, че хората заран пият чаша прясно изцеден плодов сок. Лекарите не предлагат подобен старт на деня. Работата е там, че цитрусовите плодове са с доста високо наличие на плодова киселина. Тя работи върху лигавицата на стомаха по същия метод като оцета. В резултат на това може да развиете гастрит или язва.

4. Кафе

Много хора са привикнали да пият чаша ароматно кафе на гладно. Това не трябва да се прави по една елементарна причина. Солната киселина, която е в стомаха, стартира да се създава по-активно. Това води до раздразнение на стените на стомаха, а по-късно и на червата. Освен това кафето потиска производството на хормона серотонин, който е виновен за положителното въодушевление. Ето за какво феновете на ароматна напитка рано заран могат и да не стартират деня си в положително въодушевление.
 Не яжте тези 5 храни на закуска

5. Кисело мляко

Някои даже не осъзнават, че киселото мляко на гладно не е изключително потребно, даже в противен случай. Причината е същата - солната киселина. Тя унищожава потребните млечнокисели бактерии. Следователно няма да има изгода от киселото мляко, а в противен случай, може да се появи неприятно храносмилане.

Яденето на храна на гладно не би трябвало да нервира стомаха и червата ни, с цел да не усещаме дискомфорт през целия ден. Пълнозърнестите зърнени храни са най-подходящи за закуска. Те са вкусни и здравословни и могат да ви дадат утринната доза сила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР