Всички знаем, че зъбите ни се нуждаят от почистване два

...
Всички знаем, че зъбите ни се нуждаят от почистване два
Коментари Харесай

Зъболекар назова три случая, в които не трябва да миете зъбите си

Всички знаем, че зъбите ни се нуждаят от разчистване два пъти дневно. Това нормално лишава по към две минути всяка заран и вечер.

Оказва се, че има някои случаи, в които за голяма изненада, не би трябвало да мием зъбите си.

Д-р Шаади Манучехри, предизвести хората, че има три съответни момента, когато в никакъв случай не би трябвало да миете зъбите си, защото ще нанесете повече щета, в сравнение с изгода.

" Никога не би трябвало да миете зъбите си, в случай че преди малко сте повърнали. Киселинността в стомаха е доста висока, това е причина за изтриване на емайла, “ споделя тя.

Вторият несъответствуващ миг е незабавно след закуска.  

„ Когато преди малко сте яли, средата в устата ви е доста киселинна, и в случай че миете зъбите, вие втривате тази киселина върху зъба. Това още веднъж е причина за изхабяване на покритието на зъба.

Тя също по този начин поучава да се заобикаля миенето, в случай че преди малко сте яли сладко.

„ Не мийте зъбите си, когато преди малко сте яли сладкиши, изчакайте най-малко 60 минути. Това е по този начин, тъй като още веднъж има увеличена киселинност в устата ви.  

Скърцането или стискането на зъбите, факторите на околната среда, пиенето на сладки питиета, яденето на сладки или кисели храни, са водещите аргументи за изтриване на емайла.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР