Всички знаем, че ястията на Бъдни вечер трябва да бъдат

...
Всички знаем, че ястията на Бъдни вечер трябва да бъдат
Коментари Харесай

Традиционни ястия за Бъдни вечер

Всички знаем, че ястията на Бъдни вечер би трябвало да бъдат постни и нечетен брой. Готвенето на постни ястия обаче може да бъде по-трудно, в сравнение с си мислим. Ако още не сте измислили какво ще сложите на трапезата си довечера, в този момент ще ви дадем няколко хрумвания за обичайни гозби за днешния ден.

Салата:

Една от най-често срещаните салати на Бъдни вечер е нарязано кисело зеле, подправено с червен пипер и олио. Тази салата няма да ви лишава съвсем никакво време и старания.

Ако киселото зеле не ви подхожда като вид, можете да приготвите салата от моркови и алено цвекло. Ще би трябвало да отделите малко повече време за настъргването на зеленчуците, само че също е апетитен варинат за салата.

Другата много известна салата на днешния празник е бобената салата. Сварявате фасул, който по този начин или другояче ще ви би трябвало и за пълнените чушки. Можете да отделите 1 купа от боба, да нарежете лук, да овкусите със сол и олио и готово!

Също по този начин можете да сложите туршия на масата, вместо да приготвяте салата.

Основни ястия:

Сармите са неизменима част от трапезата на Бъдни вечер. Разбира се, изискването е сармите да са постни. Можете да ги приготвите както с кисело зеле, по този начин и с лозови листа.

Другото обичайно главно ядене на бъдни вечер са пълнените чушки с фасул. Трябва да се сдобиете със сушени червени чушки и да ги напълните с варен фасул. След това леко се запичат във фурната, а усетът им е страховит. Може да замените пълнените чушки с фасул с пълнени чушки с ориз.

Други не толкоз обичайни ястия са ориз с праз и кисело зеле на фурна с ориз.

Разбира се, можете да приготвите всяко едно друго постно ядене, за което се сетите.

Десерти:

Тиквена баница. Сладката баница е наложителна за трапезата на Бъдни вечер. Можете да избирате сред тиквена баница и баница с ябълки. Добавете орехи, стафиди и канела за по-добър усет.

Сушените плодове също са значима част от трапезата на бъдни вечер.

Отделно, на масата би трябвало да има мед, чесън, орехи, алено вино и несъмнено ритуален самун.

Добър вкус и прекрасен празник!

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР