Всички знаем, че тялото ни не бездейства. Дори когато си

...
Всички знаем, че тялото ни не бездейства. Дори когато си
Коментари Харесай

Това се случва в тялото ни за 24 часа!

Всички знаем, че тялото ни не бездейства. Дори когато си почиваме или спим, органите ни не си взимат отпуска. В това любопитно видео ASAP Science изяснява всички процеси, които протичат в организма на човек в границите на 24 часа, написа obekti.bg.
6:30 Алармата се включва и борбата с желанието да напуснеш леглото стартира. Чувстваме се замаяни и неориентирани заради сънната инерция. Тя може да продължи от 10 минути до няколко часа.

7:00 Време е за душ. Нивата на стрес хормона, кортизол, също се повишават в очакване на идните събития. Това е най-подходящото време за бръснене, защото кръвните кафези, отговарящи за кръвосъсирване, са в най-голямо обилие.

7:30 Закуска! Преди да отпиете от кафето си, поемете бездънен мирис. 75% от усета идва от миризмата.

8:00 И работата стартира. Повечето от нас работят най-добре рано заран. Способността ни да запомняме обстоятелства понижава с напредъка на деня. През нощта биологичният ни часовник стопира функционалността на белтък, основен за дълготрайната ни памет. Затова не е рационално да се учи нощта преди изпит!

12:00 Обяд! Стомахът ни може да усили размера си с 1.2 литра по време на хранене. Обядът ни престоява в стомаха няколко часа преди да продължи по пътя си в храносмилателната система.

16:30 Фитнесът ни чака. Физическата активност през следобеда води до струпване на 20% повече мускулна мощ, в сравнение с през сутринта. Дихателните пътища са отворени, сърцето работи по-ефикасно и рефлексите ни са най-остри. Повечето върхове в спорта са реализирани сред 3 и 8 часа вечерта.

20:00 На по бира с другари. Проучвания демонстрират, че хората са доста по толерантни към алкохол в късните часове на деня.

20:30 Не можеш да спреш да мислиш за момичето/момчето на прилежащата маса. Апокринната и мастните жлези отделят телесни аромати през подмишниците. Започвате да танцувате, което ви разрешава да се помиришете и да прецените дали сте привлечени един към различен.

23:00 Най-популярното време за секс, макар че равнищата на тестостерон са най-високи рано сутринта и семенната течност е най- качествена следобеда.

00:00 Започва да ви се доспива. Щитовидната жлеза секретира хормона мелатонин, който стартира цикъла на съня. За деца 90% от растежа на кости става, до момента в който спят. По време на РЕМ съня мозъкът е също толкоз деен, колкото и денем. Сънищата тогава са най-реални. Недостига на невромедиатори в мозъка води до изключване на центровете за логичност и усещане на време, което изяснява някои много странни сънища.

… и всичко стартира още веднъж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР