Всички знаем, че по дрехите посрещат – включително в работата,

...
Всички знаем, че по дрехите посрещат – включително в работата,
Коментари Харесай

7 грешки във външния вид, които съсипват кариерата

Всички знаем, че по облеклата посрещат – в това число в работата, а може би най-много там. Но кои тъкмо са пропуските във външния тип на една дама, които могат да спънат кариерата й?

Скорошно проучване измежду мениджърите във Англия докара до откритието за седемте смъртни бюти гряха в офиса. Това са нещата, които могат да вбесят шефа ти даже повече от почасовото лутане във Fейсбук.

1. Натрапчив парфюм

Любимото ти благоухание би трябвало да е доловимо единствено когато сътрудник се наведе през рамото ти, с цел да ти покаже нещо на монитора, да вземем за пример.

Ако единствено се появиш на вратата и парфюмът ти блъска в челото всички в стаята, имаш проблем.

Силните парфюми и телесни миризми основават дискомфорт, за който на сътрудниците нормално им е мъчно да приказват, само че настроението им несъмнено се скапва. Затова и шефовете нормално гледат да си нямат работа с натрапчиво ухаещи персони.

2. Да си играеш с косата

Усукването на кичур коса сред пръстите издава раздразнителност, терзание, досада, боязън – все неща, които ще дадат подтик на кариерата ти… единствено че в противоположна посока.

Малко жестове могат да те накарат да изглеждаш толкоз незряло. Затова в случай че толкоз не можеш да си държиш ръцете надалеч от косата, носи я на кок и ще елиминираш риска генерално.

3. Изгризани нокти

Издават раздразнителност.

Другото им обръщение към шефа ти е: Този човек не обръща внимание на детайлите, или пък не съумява да резервира самоконтрол в напрегната обстановка.

4. Прекалено доста – или пък прекомерно малко грим

Не се предлага да се появяваш в офиса без никакъв макияж, само че и да се изрисуваш като участничка на карнавала в Рио не е вид.

Лек декор дьо загар или коректор, малко серпантина, бежови сенки, руж в натурален колорит – като цяло това е вярната посока.

Избягвай три неща: щури цветове, брокатени резултати, дебели пластове.

5. Дълги изрисувани нокти

Окей, наясно сме, че другите резултати върху ноктите се трансфораха в по-голяма зараза даже от птичия грип. Повечето шефове обаче остават чувствителни на тематика акрил, кристали и картини на джунгли, палми, птички и тигри по ноктите. Особено в случай че последните са дълги.

Само в случай че специалността ти е извънредно креативна можеш да си позволиш такова развихряне, другояче ще си останеш в Б групата на чиновниците.

6. Гримирането на бюрото

Да освежиш гланца си за устни с едно бързо придвижване минава, да нанасяш декор дьо загар и очна линия – несъмнено не. Офисът не ти е будоар, тъй че в случай че имаш да пооправяш нещо по себе си, по-добре отскочи до тоалетната.

7. Пълен непукизъм за това по какъв начин изглеждаш

Също толкоз неприятно като това да пренесеш всичките си бюти ритуали на бюрото. Неоформени нокти, коса без прическа, изпомачкани облекла и по този начин нататък – не е нужно да загатваме, че няма по какъв начин да се надяваш на летящ старт в работата с сходни привички.

Шефовете поясняват занемарената визия простичко – не ти пука за външния ти тип, значи не ти пука и за кариерата.

Missbloom
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР