Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са здравословни, но сега

...
Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са здравословни, но сега
Коментари Харесай

Хранителни отпадъци в производството на играчките ги правят по-устойчиви

Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са здравословни, само че в този момент открихме, че те могат да бъдат доста занимателни за децата или най-малко това, което може да се направи с тях. Технологичният институт за детски артикули и свободно време (AIJU) в Аликанте използва повторно агро-хранителни боклуци от зеленчуци като листа от манголд, маруля или броколи и цитрусови плодове, които под формата на съсредоточени добавки, прилага към пластмаси, употребявани за производството на играчки.

Резултатите са доста позитивни, защото тези добавки разрешават на играчките да бъдат по-малко запалими, те имат антимикробен резултат, а цветовете им са по-стабилни и издръжливи във времето. Иновация, която разрешава наново потребление на огромно количество боклуци, като в същото време прави промишлеността на играчките по-устойчива и виновна за околната среда, предава . 

„ Това е първата стъпка от многото да се улесни приноса на бранша по пътя към действителна резистентност и това е в действителност належащо поради рестриктивните мерки на ресурсите на планетата и свръхконсумацията, открита в това общество “, изясни Мария Йорда, механически управител на план в AIJU.

Зеленчуците, плодовете и грудките съставляват сред 40 и 50% от питателните боклуци и са главен екологичен проблем. Само в Испания се губят 176 кг храна годишно на глава от популацията. Хранително-вкусовата индустрия изгвърля 39%, търговията 14%, а в сектора на ресторантьорството и домовете отпадъците са 42%. 

Концепцията за кръгова стопанска система изисква наново потребление на тези боклуци в приложения като това, които обезпечават на продуктите и обществото висока добавена стойност. И това е, което планът BioMat4Fututre е постигнал и към който 14 компании за играчки към този момент са се заинтересували, от тях седем към този момент работят по включването на тези добавки в индустриалните им процеси. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР