Всички знаем, че миграцията е важна тема. Европейските избори са

...
Всички знаем, че миграцията е важна тема. Европейските избори са
Коментари Харесай

Мария Габриел: Миграцията ще бъде основна тема в дебата за евроизборите

Всички знаем, че миграцията е значима тематика. Европейските избори са след по-малко от три месеца. На тях миграцията ще бъде съществена тематика в дебата. Това съобщи еврокомисар Мария Габриел по време на откриването на кръгла маса „ Управление на миграционната политика в подтекста на изборите за Европейски парламент, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ В Европейски Съюз бяха препоръчани доста ограничения за справяне с провокациите. През 2015 година 150 000 мигранти щурмуваха външните граници на Европейски Съюз. Сега имаме най-ниското равнище на напън. Това се дължи на по-доброто равнище и защита на външните граници, само че и с помощта на напъните на премиера Борисов “, регистрира Габриел.

По думите ѝ от самото начало Европейската комисия не се е отклонила от отговорността си. „ Бяха подхванати няколко незабавни антикризисни ограничения. Бяха основани няколко горещи точки. Стигнахме до основаването на европейска гранична брегова защита. През това време се фокусирахме и върху спасяването на човешки животи, тъй като това е заложено в ДНК-то ни “, сподели българският еврокомисар.

„ За да може работата по миграцията да е по-ефикасна, започнахме да работим с трети страни. Разбрахме, че с цел да се оправим с миграцията би трябвало да се нападат първопричините за нея. За мен е доста значимо, че всички страни-членки се сплотяват при рецесии. Няма страна, която може сама да се оправи с това предизвикателство “, акцентира Мария Габриел.

„ Ще настояваме за тройно нарастване на бюджета за справяне с миграционния напън в идващия програмен интервал. Сега той е 13 милиарда, само че ще стане 34 милиарда евро “, разкри еврокомисарят.

Габриел предизвести, че дезинформацията, обвързвана с миграцията, оказва въздействие върху европейските жители. Трябва да се води всекидневна битка против нея, тъй като генерирането на подправени вести, поражда доста страхове. Всички се стремим към една по-обединена и по-свободна Европа “, увери еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР