Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е

...
Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е
Коментари Харесай

Спокойните плажове по Българското Черноморие

Всички знаем, че огромна част от Черноморието ни към този момент е застроено. Отиваме на отмора и се озоваваме на много многолюден плаж, а в близост вместо дива природа, виждаме хотели, кафенета и заведения за хранене. Шумно, мръсно и безпределно неприятно. Спокойствието отсъства.
Е, ето на кои диви български плажове може да се насладите на приятна и спокойна отмора със фамилията си.
 
1. Шкорпиловци
Плаж Шкорпиловци има най-дългата и необятна плажна линия на Българското черноморие. Плажът е с дължина 13 км и тук-там е необятен 100 м, което го прави най-дългия и необятен, непрестанен плаж в България.
Плаж Шкорпиловци е ситуиран наоколо до едноименното село и е най-южната част от дългата пясъчна линия, започваща от къмпингите Рай и Романтика край курорт Камчия в северната си част и свършваща при Черни нос на юг. Има 230-метрова естакада и опустошен мост под водата за феновете на гмуркането.

 
2. Варвара
Плажът Варвара се намира на Южното черноморие, на към 1 км от село Варвара. Дължината му е 150 м, а широчината му е към 25 м. Разположен е в залива Селимьоти. Пътят до него стартира от самото село, като от основния път в посока Ахтопол се отбива в ляво и се кара по черен път през полето.

 
3. Синеморец
Синеморец отстои на 4 км южно от Ахтопол и 83 km южно от Бургас. Отдалечено е единствено на 12 км от село Резово, където е българо-турската граница. Въпреки, че по статут Синеморец е село – тук има богат избор като места за настаняване. Плажът е спокоен, а водата - чиста.

 
4. Дуранкулак
Плаж Дуранкулак е най-северния плаж на Българското Черноморие. Разположен е на към половин километър северно от къмпинг Космос, директно до границата с Република Румъния.

 
5. Кара Дере
Плаж Кара дере е ситуиран сред град Бяла и село Горица, покрай северните скатове на Стара планина. Местността е дива и доста красива, липсват удобствата на курортите, инфраструктурата и къмпингите, което крие своя несравним сексапил. Плажът се употребява главно от младежи, които избират да почиват на палатки.

 
6. Аркутино
Плаж Аркутино е част от резерват Ропотамо и е ситуиран сред курортните комплекси Дюни и Приморско. Аркутино се характеризира с красива и обширна плажна линия, където пораства пясъчна лилия. Водата е доста чиста и даже може да видите по какъв начин рибките плуват в нея. От плажа се вижда остров Свети Тома.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР