Всички знаем, че е добре да се откажем от кафето,

...
Всички знаем, че е добре да се откажем от кафето,
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако замените всички напитки с вода

 чаша вода

Всички знаем, че е добре да се откажем от кафето, газираното и алкохола в интерес на водата, само че на малко на брой им е известно каква тъкмо изгода носи тя на нашия организъм. А какво ще стане, в случай че сменяем всички питиета с вода? На този въпрос е посветил един месец проучвания известният блогър и преподавател Крис Бейли (Chris Bailey) и в този момент ще видите какви са били резултатите:

Ще можете по-бързо да отслабнете. За да отслабнете половин кг, би трябвало в продължение на 9 дни да пиете вода вместо други питиета. Ще изгубите толкоз калории, колкото, в случай че бягате по няколко километра всеки ден.

Ще ускорите своя метаболизъм и ще повишите енергийните си равнища. Когато пиете вода на празен корем, тя задейства обмяната на веществата. Само 0,5 л вода заран усилва метаболизма с 24 %.

Мозъкът ви ще работи по-добре. Мозъкът на 75-85 % се състои от вода, по тази причина, поддържайки водния баланс в организма, ще му дадете задоволително гориво за работа, което ще увеличи равнището на централизация.

Ще започнете да ядете по-малко. Водата потиска апетита, което се отразява на килограмите.

Тялото ви ще се почиства по-бързо от токсините. Водата отмива по натурален метод токсините и продуктите на разпада, защитавайки организма от ранно остаряване.

Водата понижава риска от редица болести. Това се отнася и за хипертонията, болесттите на пикочния мехур и даже рак на стомаха.

Сърцето ви ще работи доста по-лесно. Когато организмът е обезводнен, кръвта става по-плътна, а сърцето стартира да изпомпва по-трудно, повишавайки риска от съсиреци. 5 чаши вода дневно понижават риска от сърдечен припадък с 41 %.

След месец ще забележите, че кожата ви е станала по-мека, а порите – по-чисти. Водата пречиства и изпълва кожата с влага от вътрешната страна.

И, несъмнено, ще икономисате куп пари. Цената на кафето, газираното и бирата доста надвишават цената на водата, тъй че шансът да станете малко по-заможни, грижейки за своето здраве, са явни.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР